fbpx Skip to content

Zomerstamppot 2.0

IMG

Andijvie stamppot is officieel een zomerstamppot. Maar veel mensen eten het in de winter met rookworst.
Aangezien de zomer ver te zoeken is in Nederland, kunnen we wel een keer stamppot eten.
Deze variant van de stamppot is zomers, zonder rookworst, wel met zongedroogde tomaatjes en feta!

Ingrediënten:

  • 1 zak verse andijvie.
  • 1 kilo aardappeltjes, kruimig.
  • Half flesje kookroom light 7% of kookzuivel.
  • 100gr feta.
  • 1 bakje spekjes.
  • Scheutje azijn.
  • 10 zongedroogde tomaatjes. In kleine stukjes gesneden.
  • Peper en zout naar smaak.

 

Bereiding:

Begin met het koken van de aardappels. ik heb voor geschilde aardappels gekookt, dat was sneller.
Zet een pan met stevige bodem op het fornuis. (grote braadpan) Bak de spekjes zonder toevoeging van boter uit.

Giet de aardappels af en stamp ze met kookzuivel. Voeg de aardappels en een scheutje azijn toe aan de uitgebakken spekjes. Voeg ook de zongedroogde tomatenstukjes toe. Goed mengen. Peper en zout toevoegen naar smaak.

Als laatst voeg je andijvie (RAUW) toe. Even goed door elkaar scheppen. Pas op dat je niet alles eroverheen gooit.

Schep het op een bord en verkruimel de feta erover.

Eet smakelijk!.