Appel kaneel bollen.
Heel Nederland is in de ban van het Corona virus. Ook wij bij KR8PT zijn er druk mee.
Ondanks dat, moeten we ook proberen te focussen op de leuke dingen die gaan komen, zoals Pasen.
Komende paar weken zal ik focus leggen op gerechten die je kan gebruiken tijdens je paas ontbijt/brunch/lunch.
En we beginnen met appel/kaneel bollen.
Deze bollen zijn een lekker extraatje tijdens je maal met het gezin.
Wat heb ik gebruikt bij deze bollen?
Ingrediënten
- 300gr volle griekse yoghurt
- 100gr honing
- 250gr havermout
- 40gr whey isolate vanille
- 2 eieren
- 2 appels
- Kaneel
- Bakpoeder
- Noten voor garnering
Benodigdheden:
- staafmixer
- Cupcake papiertjes
- Cupcake oven vorm
- Spatel.
- Rasp
- Garder
- Ijsschep
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175gr
Schil de 2 appels. Rasp de appels tot aan t klokhuis, knijp t overige vocht eruit en hou apart.
Mix de 2 eieren in een glazen bol met de staafmixer tot het een beetje gaat schuimen, vervolgens mix je de griekse yoghurt samen met het eiwitpoeder met de staafmixer tot een gladde massa.
Voeg dit samen met de honing toe aan de eieren. Mix met een garder tot een gladde massa.
Voeg alle droge ingredienten en de appel toe. Schep dit met een spatel goed door elkaar.
Schep met de ijsschep kleine bolletjes. Je kan als garnering nootjes erop doen.
Doe dit 20 minuten in de oven.
Optie: mix de noten door je beslag. Of gebruik de paleo trail mix van de plus! Ook lekker.
Eet smakelijk