Skip to content

Appel kaneel cake

Appel kaneel cake

Herfst vraagt om kaneel!
Dit keer een tussendoortje met extra eiwitten!

Ingrediënten:
– 2 eieren.
– 200gr ongezouten roomboter.
– 200gr speltmeel.
– 50gr eiwitpoeder vanille.
– 2 a 3 zoete appels.
– Citroensap van een halve citroen.
– Kaneel.
– 1 theelepel Vanille bourbon extract.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 165 graden.

Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes.
Mix de appelblokjes samen met kaneel, vanille extract en citroensap. Zet apart voor later.

Mix de boter, eiwitpoeder, eieren en speltmeel tot een gladde massa met een keukenmachine of handmixer.

Gebruik een cakevorm met bakpapier, dan hoef je geen extra boter te gebruiken.

Begin met een laagje deeg, dan een laagje appel, dan weer een laagje deeg en je sluit af met een laagje appels.

Zet dit 1 uur en 10 minuten in de oven.

Eventueel nog besprenkelen met extra kaneel voor de smaak!

Eet smakelijk!

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

DE LAATSTE POSTS

Ontvang de laatste updates

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bruikbare tips waar jij iets mee kan. 

Gerelateerde posts

Kip met broccoli uit de oven

Een redelijk snel gerecht, eiwitrijk een makkelijk te maken. Dit recept kan je, zowel als lunch of als avondeten nuttigen. Ingrediënten: 1 stronk broccoli pulled

Pittige Pompoensoep

Pompoensoep

Pittig tussendoortje Pompoensoep met een beetje pit! Ingrediënten: 1 middelgrote pompoen 3 grote witte uien 1 rode ui 1 rode peper 1 liter boullion van

Carrot Cake

Worteltaart of carrot cake is een taart waarbij wortelen worden vermengd in het beslag. De wortelen worden zacht gedurende het bakproces, en de taart heeft gewoonlijk een

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?