fbpx

Avocado toast met kipfilet

Avocado toast met kipfilet.

 

Goede vetten, koolhydraten en eiwitten om je middag een stuk beter te maken.
Januari is aangebroken. Alle feestdagen zijn voorbij, Dry january is in volle gang!
Om weer terug in het ritme te komen beginnen we januari goed met een lekkere volkorentoast, avocado en kipfilet lunch.
Avocado bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetzuren, en heeft dus een gunstige invloed op het cholesterol. Ook bevat de avocado veel mineralen zoals ijzer en kalium. Ook zit er eiwit in de avocado. In combinatie met de kipfilet heb je dus een lekkere maar ook gezonde lunch.

Ingrediënten:

  • 2 volkoren boterhammen
  • 1 hele avocado
  • 6 plakken gerookte kipfilet
  • Peper en zout naar smaak
  • Citroensap (hoeveelheid naar smaak)
  • Cherry tomaten
  • Broodrooster

Bereiding: 

Doe de brood in de toaster. Ondertussen haal je de avocado uit de schil en prak je deze

samen met het citroensap, peper en zout, tot er een bijna gladde massa ontstaat.
Halveer de cherry tomaatjes.
Smeer de avocado uit op beide boterhammen, beleg ieder broodje met 3 plakken kipfilet,

dek af met cherry tomaten.

Je kan voor de afwerking nog wat extra peper en zout gebruiken.

Eet smakelijk.   

 

 

Laat een reactie achter