Aziatische keuken.
Pasen is voorbij, alle eitjes kunnen weer terug de kast in of die heb je opgegeten.
Maar vandaag koken we oosters.
Overal in Nederland heb je Toko’s. De 1 nog uitgebreider dan de ander. Daar kan je de meest gekke dingen kopen. Van zwarte eendeneieren tot vegetarische garnalen?.
Nog nooit in een Toko geweest? Zeker een aanrader om een keer boodschappen te doen.
Het recept van vandaag is een wokgerecht met paksoi, gember en kip.
Ingrediënten:
- 200gr krokante kip.(Toko)
- 200gr ongekookte rijst.
- 5gr gember.
- 2 uitjes. Gesnipperd.
- 1 pak mini paksoi (Toko)
- Sambal.
- Wokmix (Toko)
- Chili olie.
- Sojasaus
- sesamzaadjes.
Bereiding:
Begin met het koken van de rijst. Zet dit apart.
Snijd de kip in reepjes of blokjes.
Snijd de gember in kleine stukjes net als de ui en roerbak dit samen tot de ui glazig ziet in wat olijfolie.
Voeg de wokmix samen met een theelepel chili olie toe aan de ui.
Wok dit tot de paksoi is geslonken.
Doe er een flinke scheut sojasaus in, na 5 minuten voeg je de rijst toe en bak het geheel nog 5 minuten.
Voeg als laatst de kip toe. zet het vuur laag en laat nog even 5 minuten staan.
Een lekker Oosters gerecht. Vrij simpel. en gezond!
Eet smakelijk.