fbpx Skip to content

Bananenbrood

Bananenbrood

Heerlijk en gezond tussendoortje

Zin in een tussendoortje maar je weet niet goed wat? Dan is bananenbrood de oplossing!

 

Ingrediënten:

100gr tarwemeel
50gr boekweitmeel (150gr tarwemeel kan ook)
2 rijpe bananen
3 eieren
250gr magere kwark
Kaneel
Snufje zout
20gr honing.
2 theelepels bakpoeder.
100gr chocolade extra puur (72%) 
75gr ongebrande/ongezouten notenmix.

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Prak de bananen met een vork goed fijn, meng het samen met de kwark en de eieren tot een bijna glad mengsel.
Voeg de kaneel, zout, honing, chocolade en notenmix toe. Roer goed door.

Mix het meel en het bakpoeder door het mengsel, zorg dat de noten en chocolade goed verdeeld zijn.

Bak het brood in een cakevorm ongeveer 50 min. Controleer na 45 min met een satéprikker het brood, is het nog nat? Laat het dan nog 5 min extra in de oven.

Eet smakelijk 🙂

+- 15 plakken uit 1 brood.
Per plak:
Kcal: 159
K: 14,4gr
E: 6,2gr
V: 7,9gr