fbpx Skip to content

Bloemkoolsoep met parmezaanse kaas

img  e

 Tijdens de feestdagen hebben we t allemaal al zo druk, eten we vaak veel en is het soms lastig genoeg groente te eten.
Soms is een simpel soepje dan de ideale oplossing.

Pompoensoep kennen we ondertussen allemaal, daarom heb ik nu gekozen voor een simpele maar erg lekkere bloemkoolsoep.
Een goede basis bestaat naar mijn mening uit: ui, knoflook, bouillon en peper.

Met deze 4 ingrediënten kan je elke soep zo lekker maken als dat je zelf wilt!

Hoe maak ik nou deze bloemkoolsoep

Ingrediënten:

– 600 gram bloemkoolrijst. (kan je ook makkelijk zelf maken als je een blender heb)
– 2 gele uien
– 3 rode uien
– 1 tablet groentebouillon, 1 tablet paddestoelenbouillon.
– Knoflook
– Peper
– 1 liter water
– Parmezaanse kaas (topping, optie)
– staafmixer

 

Bereiding: 

Snijd de uien in ringen, en de knoflook in dunne plakjes of pers deze uit.
Gebruik een grote dikke pan, het liefst een gietijzeren pan.

Verwarm een scheutje olijfolie in de pan, bak de knoflook samen met de ui tot de ui glazig ziet.
Voeg de bloemkool toe, ik heb kant en klare bloemkool rijst gebruikt, want helaas is mijn blender kapot.
Verse bloemkool is altijd beter. Bak dit ongeveer 5 minuten mee.

Voeg het water samen met de bouillon toe. Laat dit 20 minuten op een laag vuur koken.
Blend dit tot een gladde massa.

Top af met wat parmezaanse kaas en ui.