Het bulkseizoen komt er weer aan.
Bulken, oftewel: spiermassa toevoegen door meer te gaan eten.
Deze bulk lasagne is daar een ideale maaltijd voor.
Ingrediënten:
- 1 pak verse lasagnebladen.
- 1 camembert. (of andere kaas naar keuze)
- 1 pak kipgehakt. (500gr)
- 1 aubergine, in dunne plakjes.
- 1 bakje verse pesto (ah)
- 1 pot gegrilde paprika’s.
- 5 schijfjes jalapenos.
- 1 rode ui, gesnipperd.
- 3 tenen knoflook, gesnipperd.
- Peper en zout naar smaak.
- Geraspte kaas als topping.
- 1 blik tomatenblokjes.
Bereiding:
Begin met het snijden van dunne plakjes aubergine. Besprenkel dit met wat olie, peper en zout.
Doe ze 10 minuten in de oven. Zet apart.
Bak de ui glazig in een klein beetje olie samen met de gesnipperde knoflook.
Voeg het kipgehakt toe en bak dit rul.
Pak een staafmixer. Mix de volgende ingrediënten tot een gladde massa:
– Jalapeno’s.
– Gegrilde paprika.
– Peper, zout.
– Pesto.
Vervolgens roer je de tomatenblokjes erdoorheen samen met de basilicum.
Voeg dit toe aan het rulgebakken gehakt.
Snijd de camembert in dunne plakjes.
begin met het ‘bouwen’ van de lasagne.
- Begin met de verse lasagnebladen. Zorg dat de bodem goed bedekt is.
- Een laagje gehaktsaus.
- Aubergine plakjes.
- camembert.
Daarna begin je opnieuw. Je eindigt met camembert, daaroverheen strooi je de geraspte kaas.
Eet smakelijk!