Carrot Cake - KR8 PT Skip to content

Carrot Cake

IMG

Worteltaart of carrot cake is een taart waarbij wortelen worden vermengd in het beslag. De wortelen worden zacht gedurende het bakproces, en de taart heeft gewoonlijk een zachte, dichte textuur.

Het is bijna Pasen! Carrot cake oftewel worteltaart is iets wat bij Pasen past. Vooral vanwege de associatie van wortels met konijnen.

De meeste carrot cakes zijn vrij zoet en bomvol suiker. Deze cake is ook wel zoetig. Maar ik heb geprobeerd de suikers zoveel mogelijk uit de natuurlijke ingrediënten te halen.

Een makkelijk en lekker recept, ideaal voor het komende paasfeest.

Ingrediënten:

  • 30gr whey vanille.
  • 150gr speltmeel.
  • 1 zakje bakpoeder.
  • 3 eieren.
  • 50gr havermout.
  • 200gr geschaafde wortelen.
  • 100ml agave siroop.
  • theelepel vanille extract
  • 150ml Griekse yoghurt.
  • 50ml melk.
  • Eetlepel kaneel.
  • Flinke hand walnoten (optie).

Frosting:

  • 150gr Philadelphia (light).
  • Theelepel vanille extract.
  • 20gr eiwitpoeder (vanille of cinnamon bun)
  • Eetlepel agave siroop.

 

Bereiding:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden.

Klop de eieren los, voeg de Griekse yoghurt, agave siroop, melk en vanille extract toe.
Mix het geheel tot een gladde massa.

Voeg de wortels, het meel, eiwitpoeder, havermout, bakpoeder, kaneel en eventueel de walnoten toe, mix dit goed.

Doe het beslag in een cakevorm. Ik heb een anti aanbak vorm. anders bekleed je de cakevorm met bakpapier.

Zet de cake 30 min in de oven.

Maak ondertussen de frosting!

Bereiding frosting:

Mix alle ingrediënten samen tot een gladde massa, zet in de koelkast zodat het iets kan opstijven.

Als de cake afgekoeld is besmeer je de bovenkant met frosting. Top af met nog wat extra verkruimelde walnoten.

 

Eet smakelijk!