fbpx Skip to content

Dadel chocoladebar

Dadel chocolade bar.

Het is Pinksteren, en vaak op dit soort dagen houden we een cheatday.
Nu heb ik een reep gemaakt, die je, op zo’n dag als vandaag, lekker kan eten tijdens je kopje koffie. Of gewoon als tussendoortje.

Ingrediënten: 

  • 100 gram pindakaas
  • 150gr bramen
  • 50gr gepofte quinoa
  • 90gr pure chocolade (72%)
  • 150gr verse dadels zonder pit
  • 30 gr notenmix
  • Nizzo kaneelkoekjes.

Bereiding:

Snijd de dadels in kleine stukjes, doe die samen met de pindakaas in een keukenmachine en meng goed door elkaar.
Snijd de bramen door de helft, voeg die samen met de gepofte quinoa en notenmix toe aan het mengsel en kneed goed door!
Gebruik een kleine ovenschaal, doe daar eerst bakpapier in, druk het mengsel goed aan in je ovenschaal.

Dek af met de nizzokoekjes (dit is je bodem) en zet het minimaal een half uur in de vriezer.
Na 30 minuten is het mengsel aardig hard geworden en kan je het aan t bakpapier eruit tillen.

Leg de bar met het koekje omlaag op een bord. 

Smelt de pure chocolade, giet het over het mengsel en zet terug in de koelkast tot het hard is geworden.

Stukjes snijden en je kan het zo eten!

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?

Share:

DE LAATSTE POSTS

Linzensoep

Beste wensen voor 2022! Veel mensen hebben goede voornemens. Een

Erwtensoep

Erwtensoep. Echt Nederlands! Of toch niet? De soep die is

Gerelateerde posts

Pompoenbrood

Een lekker vezelrijk ontbijt of tussendoortje. Dit pompoenbrood bevat noten, zaden en is vegan! Lijnzaad en chiazaad valt onder de categorie superfoods. Superfoods zouden door

Bietensap

  Het griepseizoen is helaas weer aangebroken. Wij, de trainers van KR8, en ook onze sporters hebben er al last van gehad. Tijdens de griepgolf

Oefeningen voor de knie

Knie Een veel voorkomend patroon is dat de knieën naar binnen gaan tijdens de squat. Dit is veel al zo bij de dames. Om blessures

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?