fbpx Skip to content

Dadel chocoladebar

img

Dadel chocolade bar.

Het is Pinksteren, en vaak op dit soort dagen houden we een cheatday.
Nu heb ik een reep gemaakt, die je, op zo’n dag als vandaag, lekker kan eten tijdens je kopje koffie. Of gewoon als tussendoortje.

Ingrediënten: 

  • 100 gram pindakaas
  • 150gr bramen
  • 50gr gepofte quinoa
  • 90gr pure chocolade (72%)
  • 150gr verse dadels zonder pit
  • 30 gr notenmix
  • Nizzo kaneelkoekjes.

Bereiding:

Snijd de dadels in kleine stukjes, doe die samen met de pindakaas in een keukenmachine en meng goed door elkaar.
Snijd de bramen door de helft, voeg die samen met de gepofte quinoa en notenmix toe aan het mengsel en kneed goed door!
Gebruik een kleine ovenschaal, doe daar eerst bakpapier in, druk het mengsel goed aan in je ovenschaal.

Dek af met de nizzokoekjes (dit is je bodem) en zet het minimaal een half uur in de vriezer.
Na 30 minuten is het mengsel aardig hard geworden en kan je het aan t bakpapier eruit tillen.

Leg de bar met het koekje omlaag op een bord. 

Smelt de pure chocolade, giet het over het mengsel en zet terug in de koelkast tot het hard is geworden.

Stukjes snijden en je kan het zo eten!