Pasen. Het komt elke week weer een stukje dichterbij.
We zullen er allemaal niet zo mee bezig zijn op dit moment, maar we moeten ons toch een klein beetje voorbereiden, ook al zal het geen uitgebreide bedoeling worden zoals normaal.
Wat is niet te missen tijdens Pasen? Juist! Eieren!
Vandaag: zelfgemaakte eiersalade.
Eiersalade zit vaak vol met mayonaise e.d
Maar wat heb ik gebruikt?
- 5 eieren
- 150gr Griekse yoghurt 0%
- 4 augurken
- Kappertjes
- Cherry tomaten
- Bieslook
Bereiding:
Begin met t koken van de eieren.
Tijdens het koken kan je de augurken in kleine blokjes snijden. Wil je tijd besparen? Koop dan voorgesneden augurken.
Snijd daarna ook de tomaten in kleine partjes, tip: je kan in plaats van tomaat ook gegrilde paprika doen.
Voeg dit allemaal in een grote kom samen en voeg de kappertjes hierbij toe.
Laat de gekookte eieren goed schrikken! Snijd deze in stukjes, je kan voor wat grovere of fijne stukjes gaan (zie foto)
Ikzelf ben voor de kleinere stukjes gegaan.
Voeg het ei toe aan de augurk/tomaat/
Goed mengen.
Heerlijk op een cracker!