Een taart die je kan eten als:
- ontbijt
- Lunch
- Pre workout
- Post workout
- Gewoon tussendoor
- Toetje
Beter bestaat niet!
Wat gebruikte ik voor deze taart?
Bodem:
- 125gr dadels.
- 6 vezelrijke zadencrackers (bolletje)
- 50gr roomboter.
Taart:
- 850gr magere kwark (ik gebruikte optimel citroen)
- 200gr linessa cream cheese light (lidl)
- 100gr whey isolate vanille
- 1 bakje frambozen
- 12 blaadjes gelatine
- Springvorm 28gr
Bereiding:
Begin met de bodem.
Vermaal de crackers tot bijna kruimel, er mogen her en der wel grotere stukjes inzitten voor een knapperike bodem.
Snijd de dadels in kleine stukjes.
Smelt de boter in een pannetje, voeg de crackers en dadels toe en meng dit goed door elkaar.
Bekleed de springvormbodem met bakpapier. Verdeel het cracker dadelmengsel in de springvorm en zet dit in de koelkast.
De taart:
Doe de blaadjes gelatine 1 voor 1 in koud water. Laat minimaa 5 min weken.
Meng de scream cheese, kwark, eiwitpoeder met een staafmixer goed door elkaar.
Doe in een pannetje de frambozen opwarmen tot ze ‘smelten’
Voeg hier de gelatine aan toe en zorg dat die volledig wegsmelt in de frambozen.
Voeg het frambozen gelatinemengsel toen aan de kwark. Mix nog goed door met de staafmixer.
Voeg dit geheel toe aan de bodem en zet minimaal 3uur in de koelkast
Dek af met wat verse aardbeien/blauwe bessen.
Pas op! Eet niet alles in 1x op 

Eet smakelijk!