Skip to content

Eiwitrijke pannenkoeken

 Eiwitrijke pannenkoeken, gemaakt met o.a eiwitpoeder, bananen en eieren.

Perfect als ontbijt. makkelijk mee te nemen naar je werk en nog lekker ook.
Deze eiwitpannenkoeken zijn een goede basis om de dag mee te starten, of je nou naar kantoor moet of je aan het voorbereiden bent voor een zware krachttraining.

Ingrediënten:

 

Dit zijn ingrediënten voor ongeveer 8 a 10 kleine pannenkoeken.

2 bananen.
2 eieren.
Vanille aroma.
1 scoop eiwitpoeder. Ik gebruikte vanille, andere smaak (zoals chocola) kan ook.
70gr 7 granen vlokken.
250gr blauwe bessen (vers)
Kaneel naar smaak.
Scheut olie.
Staafmixer.
Koekenpan.

Garnering:
250gr blauwe bessen (vers)
100gr frambozen (diepvries)

Bereiding:

 

Snijd de banaan in mixbare stukken, voeg de eieren, vanille aroma en het kaneel toe.
Mix met de staafmixer tot er een luchtig beslag ontstaat.

Voeg de blauwe bessen, eiwitpoeder en 7 granen vlokken toe en mix tot al het eiwitpoeder is opgenomen door het beslag.

Zet de koekenpan met een scheutje olie op een laag vuur. bak de pannenkoeken met geduld. het kan even duren voor ze droog genoeg zijn om ze om te draaien.

In de tussentijd kan je beginnen aan de garnering. 

Voeg de overige blauwe bessen en de frambozen samen in een klein steelpannetje. Zonder olie of boter. 
Laat op een laag vuur net zolang bakken tot de frambozen helemaal zacht gaan, blijven roeren. 
Gebruik dit als garnering voor je pannenkoeken. 

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

DE LAATSTE POSTS

Linzensoep

Beste wensen voor 2022! Veel mensen hebben goede voornemens. Een

Erwtensoep

Erwtensoep. Echt Nederlands! Of toch niet? De soep die is

Gerelateerde posts

Pompoen hummus

Morgen is het weer 1 september! Dat betekent: pepernoten, geurkaasjes en natuurlijk pompoengerechten! Dus we beginnen de week met een wat makkelijker pompoenrecept. Pompoen hummus. 

Quiche

Spinazie zoete aardappel quiche. Vegetarisch, makkelijk en voedzaam! Deze quiche is easy to make, je heb er wel geduld voor nodig want het duurt even

Zoete aardappels.

Doordat ik corona heb gehad, proef ik nog steeds niks. Daardoor is het proeven van mijn eigen gerechten onmogelijk. Maar! Ik kook gewoon door. De

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?