Skip to content

Falafel voor de sporter

Dit recept komt uit het boek “Eet als een atleet”

Voor inspiratie op het gebied van vegetarische gerechten ben ik gaan zoeken in mijn kookboeken.
Dit gerecht viel op. Zelf vind ik falafel erg lekker, maar ik had het nog nooit zelf gemaakt.
Met een paar kleine aanpassingen in de ingrediënten is het gelukt om falafel te maken.

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten.
  • 50gr ongekookte zilvervliesrijst.
  • 2 verse teentjes knoflook.
  • 1/2 gesneden rode peper.
  • Het sap van 1 citroen.
  • Handje verse koriander.
  • Handje verse platte peterselie.
  • 4 theelepels komijnpoeder
  • Scheutje olijfolie en extra om in te bakken.
  • 1 gesnipperde ui.

 

Bereiding:

Dep de kikkererwten met keukenpapier of met een schone theedoek droog.
Kook de zilvervliesrijst gaar zoals op de verpakking staat.
Giet de olijfolie in de blender en maal de kikkererwten, knoflook, rode peper, citroensap, peterselie fijn.

Voeg de rijst en gesnipperde ui toe en meng het goed.
Als het te nat is voeg je volkorenmeel toe totdat het mengsel wat droger is. Je moet er ballen van kunnen draaien.

Ik heb de ballen gemaakt met 2 lepels. Alleen waren die van mij wat aan de grote kant. Dus, gebruik je handen en zorg dat het mengsel niet meer blijft plakken aan je vingers.

Maak 8 ballen.

Doe wat olie in een pan en bak de falafel aan beide kanten goudbruin.

 

Eet smakelijk!

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

DE LAATSTE POSTS

Chocolade koekjes

Deze koekjes zijn gemaakt zonder bloem, maar met kikkererwten, pindakaas,

Quiche

Spinazie zoete aardappel quiche. Vegetarisch, makkelijk en voedzaam! Deze quiche

Surf en Turf

Bij Grand’ Italia heb je nu ‘Saladepasta’… Bij KR8 waren

Ontvang de laatste updates

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bruikbare tips waar jij iets mee kan. 

Gerelateerde posts

Brood met ei en spinazie uit de oven

 Dit gerecht is simpel, eiwitrijk en goed voor 4 personen.  Welke ingrediënten heb ik gebruikt: 4 eieren. 300ml magere melk. 1 bakje kalkoenspekjes. 1 stokbrood

Couscous

Er zat even een weekje tussen, maar we hebben weer een recept! Wat een week! Onze eigen studio is zo goed als af. Na 6

Surf en Turf

Bij Grand’ Italia heb je nu ‘Saladepasta’… Bij KR8 waren we benieuwd wat er nou precies anders is aan deze saladepasta dan aan gewone volkorenpasta

Kipburger met avocado

Een burger op z’n tijd vinden de meeste mensen altijd wel lekker! Kip burgers met avocado  Maar meestal zijn deze erg calorierijk. Deze kip burger

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?