Dit recept komt uit het boek “Eet als een atleet”
Voor inspiratie op het gebied van vegetarische gerechten ben ik gaan zoeken in mijn kookboeken.
Dit gerecht viel op. Zelf vind ik falafel erg lekker, maar ik had het nog nooit zelf gemaakt.
Met een paar kleine aanpassingen in de ingrediënten is het gelukt om falafel te maken.
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten.
- 50gr ongekookte zilvervliesrijst.
- 2 verse teentjes knoflook.
- 1/2 gesneden rode peper.
- Het sap van 1 citroen.
- Handje verse koriander.
- Handje verse platte peterselie.
- 4 theelepels komijnpoeder
- Scheutje olijfolie en extra om in te bakken.
- 1 gesnipperde ui.
Bereiding:
Dep de kikkererwten met keukenpapier of met een schone theedoek droog.
Kook de zilvervliesrijst gaar zoals op de verpakking staat.
Giet de olijfolie in de blender en maal de kikkererwten, knoflook, rode peper, citroensap, peterselie fijn.
Voeg de rijst en gesnipperde ui toe en meng het goed.
Als het te nat is voeg je volkorenmeel toe totdat het mengsel wat droger is. Je moet er ballen van kunnen draaien.
Ik heb de ballen gemaakt met 2 lepels. Alleen waren die van mij wat aan de grote kant. Dus, gebruik je handen en zorg dat het mengsel niet meer blijft plakken aan je vingers.
Maak 8 ballen.
Doe wat olie in een pan en bak de falafel aan beide kanten goudbruin.
Eet smakelijk!