Deze heerlijke zelfgemaakte kip kapsalon past perfect binnen een gezond voedingspatroon. De combinatie van kip, groente, zoete aardappelen en een heerlijke saus maken het erg smakelijk!
Ingrediënten:
150 gr zoete aardappel
200gr kip of kalkoenfilet
Paprika (ik gebruikte rood en geel)
1 teen knoflook
100gr magere Franse kwark
Patatkruiden
Shoarmakruiden
Cayennepeper
Cherry tomaten
Ijsbergsla
50gr geraspte kaas 30+
Olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Begin met de knoflooksaus, zodat de smaak van de knoflook goed in de kwark trekt.
Pers 1 teen knoflook uit in 100gr magere kwark. Roer goed door. En laat staan.
Schil de zoete aardappel en snijd deze in dunne reepjes/frietjes vorm. Mix de zoete aardappel samen met de patatkruiden en een klein beetje olie. Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat en doe ze 15 minuten in de oven. Af en toe even omscheppen.
Ondertussen kan je beginnen aan de kip.
Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes, mix de gesneden kip samen met de shoarma kruiden, cayennepeper en een scheutje olijfolie. Laat 15 minuten intrekken.
Snijd de paprika in dunne reepjes.
Roerbak de kip tot die helemaal gaar is.
Verdeel in een ovenschaal de zoete aardappel, kip, gesneden paprika en kaas.
Doe dit 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de kipsalon even 5 minuten afkoelen uit de oven.
Verdeel de ijsbergsla en de cherry tomaten over de kipsalon.
Top af met je zelfgemaakte knoflooksaus!
Eet smakelijk en geniet van de Kip Kapsalon!