De feestdagen staan voor de deur! Vaak gaan we met ze alle gourmetten, racletten, stoofpotjes of hertenbiefstuk eten.
Maar! Wil je graag iets fris en minder zwaar eten? Dat is dit recept ideaal! Makkelijk en snel klaar.
Ingrediënten:
- 1 pak gnocci
- 1 zak doperwten (vers of diepvries)
- 1 zak Italiaanse roerbakgroente, fijngesneden.
- 200ml creme fraiche light.
- Sap van 1 citroen.
- Dille, fijngesneden.
- 200gr gerookte zalm, in snippers gesneden.
Bereiding:
Breng water aan de kook, ondertussen kan je de groente roerbakken.
Voeg de gnocci toe aan het water samen met de doperwten. Zodra de gnocci gaat drijven (meestal na 2 a 4 min), meteen afgieten en afspoelen met koud water.
klop de creme fraiche los met een vork, snijd de dille fijn en de zalm in snippers. Voeg het sap van een halve citroen toe aan de creme fraiche, vervolgens mix je de dille en zalm erdoor.
Voeg de gnocci met doperwten toe aan de roerbakgroente. Bak dit 5 min mee. Vervolgens voeg je de creme fraiche toe. Roer dit goed door elkaar heen. Doe het vuur laag, en de deksel op de pan. 3 minuten.
Eet smakelijk!