fbpx Skip to content

Groene asperge salade

Het aspergeseizoen is betrekkelijk kort. In Nederland ongeveer twee maanden.
De eerste asperges steken in de lente de kop op (afhankelijk van de temperaturen in februari of begin maart). Traditioneel wordt er geoogst vanaf de tweede donderdag van april tot 24 juni.

Er zijn witte-, groene- en paarse asperges op de markt. De witte zijn onder de grond gegroeid en uit het licht gehouden, de groene en paarse asperges hebben wel zon gezien.

Het recept van vandaag is een salade met pasta, gemaakt met groene asperges.

 

Ingrediënten:

  • 80gr ongekookte pasta.
  • 50gr rauwe ham.
  • 2 eieren.
  • 100 gr groene asperges.
  • cherry tomaten.
  • Handje babyspinazie
  • Handje rucola.
  • sap van een halve citroen.
  • 2 theelepels mosterd.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Begin met het koken van de pasta en eieren.
Giet de pasta en eieren af. Spoel ze goed af met koud water.

Leg de asperges op een ovenplaat samen met de cherry tomaten.
Besprenkel alles met wat olijfolie, peper, zout en knoflookpoeder.
Zet de plaat in de voorverwarmde oven voor 20 minuten

 

Meng de rucola en babyspinazie samen met de pasta.
Rol de plakjes ham op en verdeel dit over het bord.
Snijd de gekookte eieren in partjes en verdeel deze ook over het bord.
Haal de asperges samen met de tomaten uit de oven. Meng ze door de salade.

Dressing:
Knijp een halve citroen uit, meng dit met de mosterd tot 1 geheel.
Besprenkel over de salade!

Eet smakelijk.