fbpx Skip to content

Groentestoof

img

De herfst is echt begonnen. 

De verkleuring van de bladeren aan de bomen, het nattige weer en de kortere dagen maken vaak dat je minder goed je bed uit komt en in de avond, lekker met een kopje thee onder een dekentje, tv wilt kijken.
Ook in de herfst is het belangrijk te blijven bewegen! En gezond eten hoort daar natuurlijk ook bij!
Vandaag een herfstrecept, vegetarisch!
Je hebt altijd de optie om vlees toe te voegen. Maar met de hoeveelheid groente in dit recept, is dat echt niet nodig.

 

Ingrediënten:

* 2 witte uien, in ringen gesneden.
* 2 winterpenen.
* Italiaanse kruidenmix vers (plus)
* 1 blik doperwten, extra fijn. (450gr)
* 1 blik kikkererwten. (450gr)
* 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden.
* 1 bakje kastanje champignons, gesneden.
* 1 stronk broccoli
* Spruiten. (250gr)
* 1 fles rode wijn OF 750ml groente bouillon.
* 6 kruidnagels.
* Theelepel nootmuskaat.
* Theelepel kaneel.
* Peper naar keuze

Bereiding:

 

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes. Bak dit samen, met een scheutje olie of boter, in een pan met een dikke bodem, tot de ui glazig ziet.
In de tussentijd snijd je de champignons in plakjes. Voeg dit toe.

Maak de spruitjes schoon en voeg dit ook toe aan de pan. 
Schil en snijd de winterpeen in kleine blokjes. Spoel de doperwten en kikkererwten goed af.

Ondertussen voeg je de kruidnagel, peper, nootmuskaat en kaneel toe, roer dit goed door.

Voeg de wijn of bouillon toe.

Door gebruik van rode wijn zullen bepaalde groente een roze kleur krijgen. Zoals de ui.

Snijd de broccoli in roosjes.
Als laatst voeg je de winterpeen, broccoli, kikkererwten en doperwten toe. Leg de Italiaanse kruiden bovenop. 

Deksel op de pan, op een laag vuur laat je dit een uur staan.

Lekker met gekookte rijst.

Eet smakelijk.