Skip to content

Groentestoof

De herfst is echt begonnen. 

De verkleuring van de bladeren aan de bomen, het nattige weer en de kortere dagen maken vaak dat je minder goed je bed uit komt en in de avond, lekker met een kopje thee onder een dekentje, tv wilt kijken.
Ook in de herfst is het belangrijk te blijven bewegen! En gezond eten hoort daar natuurlijk ook bij!
Vandaag een herfstrecept, vegetarisch!
Je hebt altijd de optie om vlees toe te voegen. Maar met de hoeveelheid groente in dit recept, is dat echt niet nodig.

 

Ingrediënten:

* 2 witte uien, in ringen gesneden.
* 2 winterpenen.
* Italiaanse kruidenmix vers (plus)
* 1 blik doperwten, extra fijn. (450gr)
* 1 blik kikkererwten. (450gr)
* 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden.
* 1 bakje kastanje champignons, gesneden.
* 1 stronk broccoli
* Spruiten. (250gr)
* 1 fles rode wijn OF 750ml groente bouillon.
* 6 kruidnagels.
* Theelepel nootmuskaat.
* Theelepel kaneel.
* Peper naar keuze

Bereiding:

 

Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes. Bak dit samen, met een scheutje olie of boter, in een pan met een dikke bodem, tot de ui glazig ziet.
In de tussentijd snijd je de champignons in plakjes. Voeg dit toe.

Maak de spruitjes schoon en voeg dit ook toe aan de pan. 
Schil en snijd de winterpeen in kleine blokjes. Spoel de doperwten en kikkererwten goed af.

Ondertussen voeg je de kruidnagel, peper, nootmuskaat en kaneel toe, roer dit goed door.

Voeg de wijn of bouillon toe.

Door gebruik van rode wijn zullen bepaalde groente een roze kleur krijgen. Zoals de ui.

Snijd de broccoli in roosjes.
Als laatst voeg je de winterpeen, broccoli, kikkererwten en doperwten toe. Leg de Italiaanse kruiden bovenop. 

Deksel op de pan, op een laag vuur laat je dit een uur staan.

Lekker met gekookte rijst.

Eet smakelijk.

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

DE LAATSTE POSTS

Couscous

Er zat even een weekje tussen, maar we hebben weer

Sandwich

Koriander liefhebbers opgelet! En mocht je koriander naar zeepsop vinden

Ontvang de laatste updates

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bruikbare tips waar jij iets mee kan. 

Gerelateerde posts

Pindakaasbrood met extra eiwit.

Bananenbrood kennen we allemaal. Maar pindakaasbrood? Ik ben een echte pindabaas. Ik zag een recept voorbij komen van pindakaasbrood en ik dacht: Dat kan lekkerder,

Froyo proteïne reep

Froyo proteïne reep     Froyo, oftewel frozen yoghurt. Een simpel tussendoortje, perfect voor de warme dagen! Alleen heb je er wel even geduld voor

Een heerlijke pompoen lasagne met feta

Pompoen Lasagne

Heerlijke pompoen lasagne Als je naar buiten kijkt zie je dat de herfst echt is begonnen. Het regent regelmatig en de bladeren vallen alweer van

Zoete aardappel salade.

De zoete aardappel is een plant uit de windefamilie. De zoete aardappel heeft een inuline houdende knol, een verdikking van de wortels. Hij staat op

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?