... ... Het verhaal van Jamie - KR8 PT Skip to content

Het verhaal van Jamie

Personal trianing Tiel

Een motivatie voor mezelf en anderen.

Dit is mijn verhaal dat mij tot nu toe veel heeft geholpen, en mocht ik het moeilijk krijgen in de toekomst dan lees ik dit weer terug. Misschien dat het nog als eyeopener kan betekenen voor andere die het moeilijk hebben.

Mijn naam is Jamie, 25 jaar en geboren en getogen in Tiel. Altijd een passie gehad voor de sport(fitness). Een echte voetbal fanaat en al zeg ik het zelf (een goede voetballer die het ver had kunnen schoppen).

Je kent het misschien wel, je bent jong, feestjes en genieten zijn op dat moment belangrijker.

Er wordt geroepen dat je het profvoetbal toch niet gaat halen en jij gelooft daar uiteindelijk zelf ook heilig in. Er wordt geroepen dat je toch nooit een goed lichaam zal krijgen en ook daar geloof je heilig in en je laat de fitness liggen. Nee, de juiste vrienden kiezen waren niet mijn sterkste punt.

Op mijn 18e een keuze gemaakt om met mijn toenmalige vriendin te verhuizen naar België. Een hele grote stap in mijn leven waar mijn ouders het overigens niet mee eens waren, maar een kans die ik moest nemen. 

Wie wilt dat nou niet? Vrijheid op je 18e en wonen in het buitenland. 

Van de keuze om te verhuizen heb ik tot op de dag van vandaag geen enkel moment spijt van gehad, maar toch is het wel een zwarte bladzijde in mijn ‘boek’. 4 jaar lang heb ik mijzelf en mijn lichaam grof gezegd verwaarloosd daar. Ik kwam niet meer buiten, eten werd een obsessie, veel ruzie en ook het werk kwam niet meer ten goede. Tot ik eens goed naar me zelf keek in de spiegel en dacht dit kan zo niet langer… de weegschaal tikte een goede 170 kilo aan en ik wist dat als ik zo zou door gaan ik er niet lang meer zou zijn. Met schaamte keerde ik na 4 jaar terug naar Nederland. Ik ben geworden waarvan iedereen vroeger zei dat ik het zou worden, geen doel, geen plannen, geen werk waar ik plezier in vind.

Overgewicht…

Augustus 2018, de knop moest om en stapje voor stapje werkte ik daar aan. Ik kan me nog goed herinneren dat ik de trap moest oplopen en bij de helft al buiten adem was… mijn lichaam had geen energie meer.

Ik schaamde me zo erg dat ik in mijn hoofd zo bang was voor wat mensen dachten. Ook in Nederland bleef ik mijzelf daarom opsluiten. Ik zat in een vicieuze cirkel waar ik dacht nooit meer uit te komen, tot ik online terecht kwam bij motivatie filmpjes van David Goggins, Andrew Tate, Billie Alsbrooks enz. Die hebben uiteindelijk een deur voor mij geopend om mijzelf stap voor stap weer terug te vinden fysiek, maar ook deels mentaal.

IMG  scaled

Sporten bij een sportschool

Ik ben uiteindelijk terecht gekomen bij een gym in Geldermalsen die mij geholpen hebben bij de trainingen en voeding op maat. Beetje bij beetje vlogen die kilo’s er af. ik voelde me lekker, volgde zelfs een opleiding tot schilder. Ik was weer vrolijk en alles leek goed te gaan.

Tot ik bij het punt kwam dat ik niet meer afviel. Ik lette op mijn voeding, ging elke dag sporten maar afvallen lukte niet meer. Op den duur verloor ik de controle weer en had ik echt het FUCK IT gevoel.

Ik kwam weer in mijn oude gewoontes terecht. De opleiding liep stuk, ik kwam weer aan in kilo’s en verloor al mijn energie. Opnieuw kijkend in de spiegel zei ik; nee. We gaan niet weer datzelfde pad volgen. Het is nu tijd voor actie.

Starten met Personal Training

Ik ging op zoek naar een personal trainer, na lang zoeken en nadenken ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij KR8pt. Ik wist op dat moment niet wat ik er van moest denken. Aan de ene kant was het heel eng omdat je iets nieuws probeert en aan de andere kant heb je zoveel zin om te beginnen. Na een call met de eigenaar Luno, wist ik het zeker: Dit wordt hem. Ik werd gekoppeld aan mijn uiteindelijke en nog steeds Personal Trainer Mats. 

Na het intake gesprek hield ik er een goed gevoel aan over, Ik had niet zomaar een PT voor mij, maar een PT waarvan ik wist dat die mij voor de korte en lange termijn verder zou kunnen helpen.

De trainingen waren pittig, mijn lichaam wist niet wat hem overkwam. Veel spierpijn en een lichaam dat eigenlijk vroeg om niet meer te gaan. Maar ik zette door, elke week weer. 

Wanneer het minder ging was Mats daar weer om mij te motiveren, steunen en vooral een stok achter de deur te zijn. Ik heb hem al wel is gezegd dat het trainen voor mij lijkt alsof ik met een vriend aan het trainen ben en dat is ook oprecht zo.

IMG  scaled

Meer dan alleen trainen

Het is niet alleen trainen, trainen, trainen. Maar er is ook tijd om het over andere dingen te hebben en af en toe een lolletje hier en daar. Ik ben door de personal trainingen mentaal weer wat sterker geworden en heb moeilijke keuzes moeten maken om mijzelf weer deels terug te vinden en de volle focus op het sporten te houden. 

Iets daarvan is het laten vallen van de verkeerde vrienden. Die alleen maar wilde feesten, drinken en riepen dat het afvallen mij toch niet zou lukken. Dat heeft me aan de ene kant goed gedaan, maar ik voelde me achteraf wel heel eenzaam. Ook daarbij heeft Mats mij zoveel steun gegeven en geholpen, de sessies gaven mij zoveel kracht dat ik het uiteindelijk een plek heb kunnen geven. 

Momenteel ben ik al 9 maanden aan het beuken met Mats en ik geniet er nog steeds elke dag van ondanks dat ik nog steeds wel wat tegenslagen heb in het leven.

Ben ik al op het punt waar ik wil zijn? Nee. Bij lange na nog niet. Maar ik ga dat punt wel bereiken. Er is niemand die mij kan stoppen daarin. Al moeten we dat punt kruipend bereiken, we gaan het doen. Excuses zijn er niet meer.

Ik ben uiteindelijk wel tot de conclusie gekomen dat mijn doelen MIJN doelen zijn en van niemand anders. Haat je mij? Ga je gang. Vind je wat ik doe storend? Prima. Vind je me te dik? Ik weet waar ik het voor doe.

Het ontwikkelen van een routine

Ik ben er gedisciplineerd elke dag mee bezig, en ik ga het bereiken. Ik zet mijn angsten aan de kant en kijk elke dag positief naar mijn proces. Uiteindelijk ben ik degene die met een big smile zal terug kijken op waar ik vandaan kom en wat ik bereikt heb. 

Ik hoop dat dit mij of wie weet iemand anders die dezelfde struggles ervaart in de toekomst zal kunnen helpen, als het even iets minder loopt. Dat dit een boost kan geven om aan je doelen te werken. Alleen jij kan ervoor zorgen dat je uiteindelijk je doelen behaalt.

Je zult altijd nog tegen obstakels aan lopen maar dat is normaal. Geniet gewoon van het moment en van je proces en haal dat fucking beest in je naar boven. Iedereen heeft zo zijn problemen, maar daar moet jij je kracht uit halen.

Je kunt het en je gaat het doen!