... ... Het verhaal van Merle - KR8 PT Skip to content

Het verhaal van Merle

Transformatie Merle

Het begin

Ongeveer 5 jaar geleden ben ik het afval avontuur begonnen. In eerste instantie met de hulp van Luno en later ook door de andere mannen van KR8. Nu, zo’n 38 kg lichter hebben de mannen van KR8 gevraagd of ik dit eens op papier wilde zetten.

Ik ben mijn hele leven al ‘stevig’ geweest en aanleg gehad om aan te komen. Ik at veel ‘ongezonde voeding’ en deed dit vooral stiekem. Chocolade, koekjes, gebakjes noem maar op, alles ging erin. Ik ging naar de winkel om dit troostvoer te kopen en het was al op voordat ik thuis was.

Op een bepaald moment was ik er klaar mee en wilde ik dat dit ging veranderen. Ik was zelf helemaal niet zoveel bezig met mijn gewicht. Ik heb vanaf kleins af aan meerdere keren per week aan sport gedaan. Ik voelde me mooi en goed zoals ik eruit zag. Ik was mezelf er ook helemaal niet bewust van dat ik zoveel overgewicht had. Zo voelde het voor mij niet.

De buitenwereld dacht daar anders over. Geregeld kreeg ik nare opmerkingen over mijn gewicht en uiterlijk. Op straat, op school, tijdens het stappen en ga zo maar door. Dit zorgde ervoor dat dat moment wel kwam en de knop om ging. Vanaf toen kon het alleen maar beter gaan.

 

 

Alle diëten geprobeerd

Ik heb alle mogelijke manier om af te vallen of je lijf te veranderen doorgenomen. Plastische chirurgie, diëtist, voedingsplan etc. Uiteindelijk heb ik bij de sportschool waar ik toen sportte gebruik gemaakt van een voedingsschema en personal training van Luno. Hierdoor ben ik vrij snel de eerste 10 kg kwijt geraakt. Het volgen van een voedingsschema was makkelijk. Er stond letterlijk wat ik moest eten en wanneer. Ik hoefde zelf helemaal niet na te denken wat ik at, waarom ik dit deed en wat er precies in deze voeding zat. Maar zoiets wil en kan je niet je hele leven volhouden. Daarom besloot ik na de eerste 10 kg zelf aan de slag te gaan om een levensstijl aan te nemen die ik zelf makkelijk vol kon houden. Samen met mijn trainers zorgde wij ervoor dat ik voldoende groente, fruit, vezels en andere voedingsstoffen binnen kreeg. En ik bleef natuurlijk krachttraining doen.

Doordat ik vooral stiekem at en op momenten dat ik me verveelde of me niet fijn voelde was dit het moeilijkst te veranderen. Want wat ga je dan doen op deze momenten? Tijdens het volgen van de voedingsschema’s had ik hier minder moeite mee. Toen kon ik me goed aan de structuur hiervan vasthouden. Op het moment dat ik het zelf ging doen heeft dit er nog wel eens voor gezorgd dat ik toch weer chocolade, cake, koek etc. ging kopen en dit op at. Daarna had ik zo’n schuldgevoel dat ik dit de volgende dag weer ging compenseren. Het was lastig de overstap te maken van een voorgeschreven plan naar een levensstijl die bij je past en je zelf vol kan houden. Dit gaat met vallen en opstaan. Achteraf kan ik zeggen dat dat oké is. Toen vond ik dat niet oké en voelde het als falen. Alsof alles voor niets geweest is. Gelukkig zijn daar dan Luno en Nicky waar ik op terug kon vallen en die mij hielpen te relativeren wat ervoor zorgde dat ik het gewoon weer op gepakt heb en door gegaan ben.

 

Boek 2 trainingen om te ervaren hoe personal training jou gaat helpen bij het behalen van je doelen!

 

Een actieve lifestyle

Nu heb ik een totaal andere dag invulling. Ik ben actiever, heb meer energie wat ervoor zorgt dat er minder momenten zijn waarop ik me verveel of niet fijn voel. Als deze momenten er wel zijn praat ik erover of ga ik wandelen en luister bijvoorbeeld muziek of een podcast. Soms helpt het om wel iets te eten of drinken maar dan iets wat gezond en vullend is. Ook nu komt het nog wel eens voor dat ik naar de chocolade of koekjes grijp en me daar achteraf schuldig over voel. Deze momenten zijn gelukkig een heel stuk minder dan een aantal jaar geleden.

 

De eerste training bij KR8 PT

Vanaf het begin ben ik bij KR8 aan het trainen onder begeleiding van Nicky. De allereerste training vergeet ik niet meer. Wat was ik zenuwachtig.. Ik wist niet helemaal wat ik ervan kon verwachten en ik wilde Nicky en mezelf niet teleurstellen. Dit zorgde ervoor dat ik mijn grenzen zeker ging verleggen en keer op keer weer uitgedaagd werd. Hierdoor ben ik krachttraining echt leuk gaan vinden. De trainingen van Nicky zijn pittig waardoor ik gepusht wordt het uiterste uit mezelf te halen, dit werkt voor mij erg goed.

 

Voeding aanpassen

Vooral op het gebied van voeding had (en heb) ik nog veel te leren. Ik was (en ben) gefocust op de kcal inname en track de voeding die ik dagelijks binnenkrijg. Maandelijks evalueer ik dit met Nicky en stellen we kleine haalbare doelen op die in kleine stappen uitgevoerd kunnen worden. Bijvoorbeeld; ophogen/verlagen van kcal inname met 50kcal per week. Of het niet meer tracken van mijn avondeten om ervoor te zorgen dat ik uiteindelijk gewoon kan eten wat mijn lichaam nodig heeft zonder dat dit van te voren bedacht is. Daarnaast kijkt Nicky ook naar de andere factoren in het leven zoals stress, slaap en ontspanning. Al deze dingen hebben invloed op de progressie. Hier was ik mezelf totaal niet van bewust. Het bleek ook dat er op deze gebieden nog wel het een en ander te halen viel. Net zoals bij de voeding zijn we ook hiervoor het gesprek aangegaan en hebben kleine haalbare doelen gezet om dit te verbeteren. Het heeft me ontzettend geholpen om zowel met trainingen als ook met voeding en de andere gebieden gecoacht te worden.

 

Een andere mindset

In het begin lag de focus vooral op het verminderen van kg en cm en verhogen van spiermassa. Met als resultaat -38 kg en broekmaat 38 in plaats van 48. Nu ligt de focus vooral op sterker worden, fit blijven en de pull-ups verbeteren!

Vanaf het begin dat ik echt begon met afvallen heb ik hierin geïnvesteerd en was dit voor mij prioriteit nummer 1. Ik ben hier echt voor gegaan en kon streng voor mezelf zijn door zeker drie keer per week te trainen en gezonde voeding tot me te nemen. Afvallen kost tijd en gaat met vallen en opstaan. Het is goed om je dit van te voren te realiseren en dat ook oké te vinden. Dit kan je alleen accepteren als je van je zelf weet dat het je ook weer lukt om het op te pakken en door te gaan. Het gaat niet vanzelf, als je iets wilt bereiken moet je er iets voor doen.

Hieronder zie je de eerste pull-up van Merle en de Hip Thrust met 150kg.