Skip to content

Hoe houd je goede voornemens vol?

Social media berichten

Het is belangrijk om goede voornemens te maken en te blijven volhouden, maar dit is niet altijd gemakkelijk. Veel mensen geven hun voornemens op voordat ze ze hebben behaald, of ze hebben moeite om ze vol te houden op de lange termijn. In deze blogpost geven we enkele tips om je te helpen om je goede voornemens vol te houden en om ervoor te zorgen dat je ze behaalt.

  1. Maak realistische doelen: Het is belangrijk om realistische doelen te stellen als je goede voornemens wilt behalen. Als je doelen te ambitieus zijn, is de kans groter dat je ze niet behaalt en kan dit leiden tot frustratie en demotivatie. Probeer je doelen op te delen in kleine stapjes zodat ze haalbaar zijn en focus je op één doel tegelijk. Zo kun je gemakkelijker voortgang zien en voel je je minder overweldigd.
  2. Zoek steun: Het kan helpen om mensen te zoeken die je kunnen steunen en die je kunnen helpen om je doelen te behalen. Zo voel je je minder alleen en heb je iemand om mee te praten als je tegen dingen aanloopt. Je kunt bijvoorbeeld een vriend of familielid vragen om je te helpen, of je kunt je aansluiten bij een groep van mensen met dezelfde doelen. Zo kun je elkaar aanmoedigen en steunen.
  3. Geef jezelf beloningen: Geef jezelf af en toe een beloning als je een stap hebt gezet naar het behalen van je doel. Zo voel je je gemotiveerd om door te gaan en houd je het vol. Je kunt bijvoorbeeld belonen met iets leuks als je een week lang elke dag hebt gesport, of met een lekker etentje als je een maand lang geen suiker hebt gegeten. Zoek beloningen die passen bij je doelen en die je echt leuk vindt. Zo blijf je gemotiveerd om door te gaan.
  4. Wees flexibel: Houd rekening met het feit dat er dingen zullen gebeuren die van invloed kunnen zijn op je voornemens. Probeer flexibel te zijn en wees bereid om bij te sturen als het nodig is. Als je bijvoorbeeld een doel hebt om elke dag te sporten, maar je krijgt een griepje, is het beter om een paar dagen te rusten en daarna weer verder te gaan dan om het op te geven. Zo blijf je gemotiveerd om door te gaan en voorkom je dat je je gedemotiveerd voelt.
  5. Blijf je doelen in gedachten houden: Houd je doelen in gedachten en blijf je afvragen waarom je ze wilt behalen. Zo blijf je gemotiveerd om door te gaan en vol te houden. Het kan ook helpen om je doelen op te schrijven of op te hangen op een plek waar je ze vaak ziet, zodat je er regelmatig aan denkt. Zo blijf je gemotiveerd om door te gaan en kom je dichterbij het behalen van je doelen.

Het is niet altijd gemakkelijk om goede voornemens vol te houden, maar door realistische doelen te stellen, steun te zoeken, jezelf te belonen, flexibel te zijn en je doelen in gedachten te houden, kun je je goede voornemens behalen en volhouden op de lange termijn. Gebruik de hashtag #goodresolutions om anderen te inspireren om ook goede voornemens te maken en vol te houden.