Er is veel onduidelijkheid over wat nu het beste is qua ontbijt. Wel of niet ontbijten, veel of weinig. Ongeacht of je wel of niet ontbijt, is een compleet voedingspatroon het allerbelangrijkst. Mocht je hier meer over willen lezen, check de blog van Nicky op onze pagina!
Dit ontbijt bevat welgeteld 897 kcal.
Ik hoor je denken: jeetje, dat is een hoop! Dat klopt. Maar dit ontbijt bevat eiwitten, onverzadigde vetten en langzame koolhydraten waardoor je een hele lange tijd vooruit kan.
Dus ook wel: Het kampioenen ontbijt.
Ingrediënten:
- 300ml magere melk.
- 70gr havermout.
- 1 appel, in kleine stukjes.
- 1 peer, in kleine stukjes.
- 45gr pindakaas van de pindakaaswinkel (100% pindakaas).
- 1 scoop (28gr) eiwitpoeder.
- 10gr honing.
- kaneel.
Bereiding:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Doe de gesneden appel en peer samen met wat kaneel en de honing in een ovenschaal. Zet dit 10 tot 15 minuten in de oven.
Ondertussen maak je de havermout. Je kan ervoor kiezen om het op te warmen in een steelpannetje. Of je doet het in de magnetron. Deze variant komt uit een steelpannetje.
Doe 300ml melk samen met de 70gr havermout in een pannetje en maak dit langzaam warm. Wanneer je het vuur te hoog zet kan het verbranden.
Zodra het indikt, voeg je de eiwitpoeder toe en roer je tot het compleet is opgenomen.
Ondertussen is het fruit gebakken en zacht. Voeg dit toe aan je havermout. Als laatst voeg je de pindakaas toe.
Wanneer ik dit ontbijt eet, kan ik ongeveer 5 a 6u vooruit zonder te hoeven eten.
Geen fan van havermout? De optie is om de havermout te vervangen voor kwark!
Eet smakelijk.