fbpx Skip to content

Kaneelbroodjes

img

Kaneelbroodjes

Half Nederland zit thuis door de Corona-crisis. Tijd genoeg om te bakken! Nou, met dit nieuwe recept heb je wel wat tijd nodig. Maar geloof me, het is zeker de moeite waard!

Deze kaneelbroodjes kan je heel goed eten tijdens de paasdagen! Maar hoe heb ik ze gemaakt? En welke ingrediënten?

Ingrediënten kaneelbroodjes:

  • 9 vellen bladerdeeg
  • Roomboter
  • Kaneel
  • Kokossuiker (andere suiker mag ook)

Ingrediënten frosting:

  • 250ml Griekse yoghurt (optimel 0%)
  • 150gr roomkaas light (philadelphia)
  • Vanille aroma
  • Zoetstof naar smaak (candarel)
  • 50gr eiwitpoeder vanille smaak

Materialen:

  • deegroller
  • Bakpapier
  • Staafmixer
  • Oven

Bereiding kaneelbroodjes:

Verwarm de oven voor op 180 graden

Rol met een deegroller 1 voor 1 de vellen bladerdeed uit. Maak ze zo dun mogelijk. Gebruik eventueel wat bloem zodat het bladerdeeg niet blijft plakken.

Smeer het bladerdeeg minimaal in met wat boter. Schud kaneel en een klein beetje kokossuiker over het bladerdeeg. Rol zo strak mogelijk op en maak er een mooie krul van.

Heb je alle blaadjes gedaan, smeer dan de top van alle broodjes nog even in met een klein beetje boter, kaneel en suiker.

 

Plaats +- 20 minuten in de oven. De broodjes moeten goudbruin van kleur zijn.

Bereiding frosting:

Doe alle ingrediënten van de frosting in een glazen kom, mix dit met een staafmixen tot er een volledig glad mengsel bestaat.

Top het af met wat vers fruit en wat nootjes.