Skip to content

Kip met pesto. Ovengerecht

Kip pesto uit de oven.

Kipfilet bevat veel eiwit en geen suiker. Een ander kenmerk van kipfilet is dat deze vetarm en licht verteerbaar is.
Het bereiden van kipfilet kan op vele manieren! Deze week eten we kip uit de oven. Met o.a pesto en mozzarella!

Benieuwd? Je leest het hier onder!

 

Ingrediënten:

  • 1 kipfilet p.p.
  • 4 plakjes rauwe ham per filet.
  • 1/2 bolletje mozzarella, in plakjes.
  • Zongedroogde tomaatjes.
  • Verse groene pesto.
  • Pijnboompitjes.
  • Peper en zout.

Bereiding:

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de kip open in het midden net zoals bij een broodje.

Begin met een beetje peper en zout over de gehele kipfilet. Beleg de filet met een klein laagje pesto, mozzarella en de tomaatjes. Vouw de kipfilet dicht.

Leg nog een laagje pesto op de kip.

Rol de kipfilet in de ham.
Doe een klein beetje olie in een ovenschaal en leg daar de kip met ham op. Besprenkel het met de pijnboompitjes.

Doe het gerecht 40 tot 45 minuten in de oven.
Serveer samen met een lekkere salade of geroerbakte spruitjes met zoete aardappel!

Eet smakelijk.

 

 

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

DE LAATSTE POSTS

Chocolade koekjes

Deze koekjes zijn gemaakt zonder bloem, maar met kikkererwten, pindakaas,

Quiche

Spinazie zoete aardappel quiche. Vegetarisch, makkelijk en voedzaam! Deze quiche

Surf en Turf

Bij Grand’ Italia heb je nu ‘Saladepasta’… Bij KR8 waren

Ontvang de laatste updates

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bruikbare tips waar jij iets mee kan. 

Gerelateerde posts

Eiwitrijke pannenkoeken

 Eiwitrijke pannenkoeken, gemaakt met o.a eiwitpoeder, bananen en eieren. Perfect als ontbijt. makkelijk mee te nemen naar je werk en nog lekker ook. Deze eiwitpannenkoeken

Formule 1 snackplank

Het formule 1 seizoen is van start gegaan in Bahrein. Dit betekent voor veel sportliefhebbers een lekker weekend racen kijken onder het genot van een

Rabarbertaart

Rabarbertaart met dadelspeltbodem   Het is weer rabarbertijd! Rabarber is een wat zuurdere groente die naar mate het seizoen vordert, alleen maar zuurder wordt. Voor

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?