Kip pesto uit de oven.
Kipfilet bevat veel eiwit en geen suiker. Een ander kenmerk van kipfilet is dat deze vetarm en licht verteerbaar is.
Het bereiden van kipfilet kan op vele manieren! Deze week eten we kip uit de oven. Met o.a pesto en mozzarella!
Benieuwd? Je leest het hier onder!
Ingrediënten:
- 1 kipfilet p.p.
- 4 plakjes rauwe ham per filet.
- 1/2 bolletje mozzarella, in plakjes.
- Zongedroogde tomaatjes.
- Verse groene pesto.
- Pijnboompitjes.
- Peper en zout.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de kip open in het midden net zoals bij een broodje.
Begin met een beetje peper en zout over de gehele kipfilet. Beleg de filet met een klein laagje pesto, mozzarella en de tomaatjes. Vouw de kipfilet dicht.
Leg nog een laagje pesto op de kip.
Rol de kipfilet in de ham.
Doe een klein beetje olie in een ovenschaal en leg daar de kip met ham op. Besprenkel het met de pijnboompitjes.
Doe het gerecht 40 tot 45 minuten in de oven.
Serveer samen met een lekkere salade of geroerbakte spruitjes met zoete aardappel!
Eet smakelijk.