Kippeling, krokante pikante kipstukjes, die je in de oven even knapperig afbakt.
Kippeling is verkrijgbaar bij de poelier, of natuurlijk zelf te maken.
Je maakt kippeling met kip dijfilet, paneermeel en kruiden naar smaak.
Voor dit recept heb ik kippeling gehaald bij de marktpoelier. Die staat elke dinsdag ochtend op de Varkensmarkt in Culemborg.
Maaltijdsalade voor in de middag of avond!
Ingrediënten:
- 1 bakje kippeling.
- 100gr edamame sojabonen vers (ah).
- Half trosje cherry tomaten.
- 1 avocado.
- 150gr ongekookte pasta.
- 1 groentebouillon tablet.
- Olie, azijn, peper zout voor de dressing (of saladedressing naar keuze)
- 1 rode ui.
- 2 eieren.
- 1 a 2 zoete puntpaprika.
- 1 zak rucola.
Bereiding:
Kook de pasta zoals aangegeven in het groentebouillon tablet, zo is de pasta van zichzelf al smaakvoller.
Bak de kippeling 15 a 20 minuten op 180 graden krokant.
Snipper de ui, snijd de tomaten in partjes en avocado in blokjes.
Kook de 2 eieren.
Giet de pasta af en spoel dit licht na met koud water. Het is lekker als de pasta volledig is afgekoeld voor de salade.
Voeg alle ingrediënten bij elkaar en je hebt een heerlijke maaltijdsalade met gezonde vetten en genoeg eiwitten!
Eet smakelijk!