fbpx Skip to content

Kippotje met basmati rijst

IMG

Bij dit recept maakt de rijst het gerecht!

Basmati rijst neemt water op tijdens het koken. Je kan de rijst zo plakkerig maken als dat je zelf wilt.
De rijst komt van origine uit India.

De herfst is officieel begonnen en dat betekend veel pompoen. Mocht je niet van pompoen houden zijn er genoeg andere groentes die je kan gebruiken in dit gerecht.

Ingrediënten:

  • 500 gr kipfilet, in kleine blokjes.
  • 200gr sperziebonen.
  • 1 grote witte ui, 1 grote rode ui, gesnipperd.
  • 2 tenen verse knoflook, gesnipperd.
  • 1 flespompoen. (optie) in blokjes.
  • Een halve groentebouillon tablet
  • Een halve kipbouillon tablet.
  • 2 steranijs.
  • 2 kaneelstokken.
  • 12 grote peperkorrels.
  • 5 kruidnagels.
  • 800ml water.

Ingrediënten rijst:

  • 200gr basmati rijst
  • 450ml water.
  • Een halve groentebouillon tablet
  • Een halve kipbouillon tablet.
  • Sap van een halve limoen.
  • Paprika poeder.
  • Peper.
  • Komijnpoeder.
  • Kerriepoeder.
  • Kaneelpoeder.

 

Bereiding:

Begin met het fruiten van de ui samen met de knoflook in een scheutje olijfolie.

Roerbak de kippenstukjes bij de uitjes. Snijd de pompoen in kleine blokjes.

Giet het water, 1 halve kip en 1 halve groentebouillonblokje bij de kip. breng dit aan de kook.
Voeg de pompoen, sperziebonen, steranijs, kaneelstokken, kruidnagels en peperkorrels toe aan het water.
Vervolgens sluit je de pan af met een deksel, laat het ongeveer 30 minuten licht koken. Maak ondertussen de rijst.

Haal na 30 minuten de kaneelstokken, steranijs en zoveel mogelijk kruidnagels uit de pan.
Serveer met de rijst!

Bereiding rijst:

Breng 450ml water samen met de halve bouillonblokjes aan de kook.
Voeg de basmatirijst toe, zet het vuur laag en blijf een beetje roeren. Het water wordt opgenomen door de rijst. Dit duurt ongeveer 8 a 10 minuten.

Zet het vuur uit, voeg alle kruiden toe en roer goed door. Zet nog minimaal 10 minuten met de deksel op de pan aan de kant.

 

Eet smakelijk.