Lasagnesoep.
Na alle chocolade hazen en eitjes van de afgelopen dagen had ik zin in soep! Maar ook in lasagne.
Wat nou, als ik die 2 gerechten kon combineren zonder te ontploffen. Aangezien lasagne vaak een zeer vullend gerecht is. Lukt het mij niet om en soep en lasagne te eten.
Dus, lasagnesoep!
Ingrediënten:
- 2 uien
- 1 bakje tomatenpuree
- 2 blikken tomatenblokjes a 400gr
- 1 liter groentebouillon
- Kruiden naar smaak zoals italiaanse mix, oregano, knoflook etc.
- Lasagnebladen
- Spinazie
- Parmezaanse kaas
- Optie: 300gr rundergehakt
- Optie: kikkererwten (geroosterd)
Bereiding:
Begin met het snijden van de ui in kleine blokjes, bak dit glazig met wat olie in een grote gietijzeren pan.
Voeg de tomatenpuree en kruiden toe.
Bak dit al roerend 1 minuut.
Voeg het bouillon toe en de tomatenblokjes toe, laat even koken voor 5 minuten.
Breek de lasagnebladen in kleinere stukken (let op, niet verpulveren)
Laat nog eens 10 tot 15 minuten koken.
Gebruik je kikkererwten? Verwarm dan de over voor op 200 graden. Spoel de erwten goed af, leg ze op een bakplaat, klein beetje olie en kruiden erover en plaats dit 5 tot 10 minuten in de oven, af en toe even omscheppen.
Als laatst voeg je de spinazie toe aan de soep, en eventueel je kikkererwten. Roer goed door!
Top af met wat Parmezaanse kaas!
Buon appetito