Skip to content

Lasagnesoep

Lasagnesoep.

Na alle chocolade hazen en eitjes van de afgelopen dagen had ik zin in soep! Maar ook in lasagne.

Wat nou, als ik die 2 gerechten kon combineren zonder te ontploffen. Aangezien lasagne vaak een zeer vullend gerecht is. Lukt het mij niet om en soep en lasagne te eten.

Dus, lasagnesoep!

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 1 bakje tomatenpuree
  • 2 blikken tomatenblokjes a 400gr
  • 1 liter groentebouillon
  • Kruiden naar smaak zoals italiaanse mix, oregano, knoflook etc.
  • Lasagnebladen 
  • Spinazie
  • Parmezaanse kaas
  • Optie: 300gr rundergehakt
  • Optie: kikkererwten (geroosterd)

Bereiding:  

Begin met het snijden van de ui in kleine blokjes, bak dit glazig met wat olie in een grote gietijzeren pan.

 

Voeg de tomatenpuree en kruiden toe. 
Bak dit al roerend 1 minuut.
Voeg het bouillon toe en de tomatenblokjes toe, laat even koken voor 5 minuten.
Breek de lasagnebladen in kleinere stukken (let op, niet verpulveren)

Laat nog eens 10 tot 15 minuten koken.

Gebruik je kikkererwten? Verwarm dan de over voor op 200 graden. Spoel de erwten goed af, leg ze op een bakplaat, klein beetje olie en kruiden erover en plaats dit 5 tot 10 minuten in de oven, af en toe even omscheppen.

Als laatst voeg je de spinazie toe aan de soep, en eventueel je kikkererwten. Roer goed door! 

Top af met wat Parmezaanse kaas! 

 

 

Buon appetito

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

DE LAATSTE POSTS

Chocolade koekjes

Deze koekjes zijn gemaakt zonder bloem, maar met kikkererwten, pindakaas,

Quiche

Spinazie zoete aardappel quiche. Vegetarisch, makkelijk en voedzaam! Deze quiche

Surf en Turf

Bij Grand’ Italia heb je nu ‘Saladepasta’… Bij KR8 waren

Ontvang de laatste updates

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bruikbare tips waar jij iets mee kan. 

Gerelateerde posts

Gezonde oliebollen

  Gezonde oliebollen. De kerst is voorbij. Ook het jaar 2020 is bijna ten einde. Voor vele onder ons, geen makkelijk jaar. Maar! We knallen

Aziatische keuken.

Aziatische keuken.   Pasen is voorbij, alle eitjes kunnen weer terug de kast in of die heb je opgegeten. Maar vandaag koken we oosters.  

Vegetarische wrap.

Vegetarische wrap. Met bloemkool en walnoten. In september proberen we minder vlees te eten. Minder vlees eten is beter voor je lichaam en het milieu.

Pasta tonijn

Weinig tijd maar toch zin in een eiwitrijke maaltijd? Dan is deze pasta tonijn ideaal! binnen 30 minuten op tafel, weinig ingrediënten maar wel erg

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?