fbpx Skip to content

Eiwitrijke ontbijt muffins

img

Muffins!

Zondag bakdag? En daar de rest van de week van kunnen profiteren.

Deze ontbijtmuffins zijn een bron van vezels en eiwitten. En nog lekker ook!
Wat gebruik ik allemaal voor deze muffins?

Ingrediënten

150gr 7 granen vlokken
150gr zelfreizend bakmeel
1tl bakpoeder
3 eieren
150gr Magere franse kwark
Kaneel
Dadel en zadenmix van de ah
Eetlepel pindakaas
Kneep honing
40gr eiwitpoeder (ik gebruikte chocola)
Cupcakebakjes
Ijslepen (of 2 gewone lepels)

 

Bereiding

 

Meng alle droge ingredië  nten door elkaar. Behalve het eiwitpoeder

Mix de kwark samen met de 3 eieren pindakaas, honing en eiwitpoeder tot een gladde massa.
Voeg dit toe aan de droge massa. Goed doorroeren totdat alles gemixt is.
Er zal een plakkerige grove massa ontstaan.
Verdeel met een ijslepel (heb je geen ijslepel, gebruik dan 2 eetlepels) kleine bolletjes over de cupcakebakjes.

Bak dit 20 min in een voorverwarmde oven op 180 graden.

 

Lekker als snel ontbijt! Kan natuurlijk ook als tussendoortje.