fbpx Skip to content

Volkoren noodle soep met beefreepjes

img

We hebben allemaal wel zo’n avond dat we geen zin hebben om heel uitgebreid te koken. 
Dan is deze volkoren noodle soep ideaal om te maken. Snel klaar, en vullend.

Wat heb je hiervoor allemaal nodig.

Ingrediënten:

  • 1 pak rosbief ala minute
  • 3 nestjes Whole wheat noodles (go-tan)
  • 1 pak paddenstoelenmix met paprika (ah)   
  • 3 dumplings p.p (optie, toko)
  • 2 tenen knoflook
  • soyasaus (minder zout, kikkoman)
  • 250gr edamameboontjes 
  • 1/2 blokje runderbouillon
  • 1/2 blokje groentebouillon 
  • bosui

Bereiding:

Begin met het marineren van de rosbief. pers 2 tenen knoflook uit, mix dit met de chiliflakes en soyasaus. laat dit minimaal 30 minuten marineren.

Zet een pan water op het vuur, doe daar de bouillonblokjes bij. In de tijd dat  het water aan het koken is kan je de paddenstoelenmix met een klein scheutje olie roerbakken. Voeg de edamameboontjes toe. Gebruik je ook dumplings? Stoom de dumplings gaar via een stoommandje, vervolgens wok je ze mee met de paddenstoelenmix, zo worden ze wat knapperiger

Als het water kookt, doe je de noodle nestjes in het water, kook 3 minuten en draai het vuur uit. Voeg alle groente toe.

Als aller laatst bereid je de rosbiefreepjes. Gebruik hiervoor een grote grillpan. 

 

 

Zet de pan op het vuur en zorg dat die heel heet is, vervolgens bak je de rosbief 1 minuut per kant. 
Snijd de rosbief in dunne reepjes, leg deze bovenop je soep, niet erin, dan gaart het snel door en word het taai.

Eet smakelijk!