Skip to content

Oranjetompouce

Koningsdag recept:

Tompouce maar dan net even anders.

Tompoucen kunnen niet uitblijven op Koningsdag. Als je uit Culemborg komt, ken je de tompoucen van Verhallen sowieso! Ze zijn immers hofleverancier.

Toch zijn tompoucen niet echt heel gezond. Ik heb geprobeerd met dit recept de tompouce net even wat gezonder te maken. Maar wel met die knapperige korst die we allemaal zo lekker vinden!

Hoe heb ik dit gemaakt?

Ingrediënten:

  • 1 vel bladerdeeg per persoon.

Vulling:

  • 300ml optimel 0% kwark naturel
  • 1 scoop whey vanille
  • 2 mandarijnen
  • 4 gelatineblaadjes

Topping: 

  • 2 eiwitten
  • Poedersuiker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden

1 velletje bladerdeeg per persoon. 
Laat de bladerdeeg ontdooien, snijd m door midden zodat je een boven en onderkant heb voor je tompouce.
Bak ze in 20 minuten goudbruin en laat ze afkoelen.
Mix de kwark samen met het eiwitpoeder tot een gladde massa, gebruik hier eventueel een staafmixer voor.

Doe de 4 gelatineblaadjes in een bakje met koud water, laat dit 10 minuten staan 

Schil de mandarijnen en ontpit ze. Doe ze in partjes in een klein steelpannetje en verwarm dit. Met een staafmixer maak je de mandarijnen zo glad mogelijk en zet t weer terug op een laag vuurtje. 

Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe bij de mandarijnen. Mix tot de gelatine is opgenomen. Vervolgens schenk je het bij je kwark mengsel. Goed roeren dat alles mooi door elkaar gemengd is en je een oranje gekleurd mengsel krijgt.
Laat dit mengsel minimaal anderhalf uur afkoelen in de koelkast.

Klop de 2 eiwitten samen met het poedersuiker stijf met een staafmixer of keukenmachine. Dit gebruik je als topping op je tompouce

Vouw met bakpapier een puntzak, doe daar het kwarkmengsel in. 

Spuit het kwarkmengsel op 1 helft van het afgebakken bladerdeeg. Leg het andere deel erop, dek af met de opgeklopte eiwit!

Eet smakelijk en een hele fijne Koningsdag!

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

DE LAATSTE POSTS

Chocolade koekjes

Deze koekjes zijn gemaakt zonder bloem, maar met kikkererwten, pindakaas,

Quiche

Spinazie zoete aardappel quiche. Vegetarisch, makkelijk en voedzaam! Deze quiche

Surf en Turf

Bij Grand’ Italia heb je nu ‘Saladepasta’… Bij KR8 waren

Ontvang de laatste updates

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bruikbare tips waar jij iets mee kan. 

Gerelateerde posts

Frisse garnalenpasta

Frisse garnalenpasta Een makkelijk recept, snel en nog lekker ook! Nederland komt langzaam weer op gang, dus we worden weer drukker.  Dit recept is snel

Mug cake

Mug cake, chocoladevariant. Druk in de ochtend, maar je wilt wel een lekker ontbijt die snel klaar is?  Deze mug cake biedt uitkomst! Ingrediënten: 20gr

Kip met pesto. Ovengerecht

Kip pesto uit de oven. Kipfilet bevat veel eiwit en geen suiker. Een ander kenmerk van kipfilet is dat deze vetarm en licht verteerbaar is.

Eiersalade

Pasen. Het komt elke week weer een stukje dichterbij.  We zullen er allemaal niet zo mee bezig zijn op dit moment, maar we moeten ons

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?