Koningsdag recept:
Tompouce maar dan net even anders.
Tompoucen kunnen niet uitblijven op Koningsdag. Als je uit Culemborg komt, ken je de tompoucen van Verhallen sowieso! Ze zijn immers hofleverancier.
Toch zijn tompoucen niet echt heel gezond. Ik heb geprobeerd met dit recept de tompouce net even wat gezonder te maken. Maar wel met die knapperige korst die we allemaal zo lekker vinden!
Hoe heb ik dit gemaakt?
Ingrediënten:
- 1 vel bladerdeeg per persoon.
Vulling:
- 300ml optimel 0% kwark naturel
- 1 scoop whey vanille
- 2 mandarijnen
- 4 gelatineblaadjes
Topping:
- 2 eiwitten
- Poedersuiker
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden
1 velletje bladerdeeg per persoon.
Laat de bladerdeeg ontdooien, snijd m door midden zodat je een boven en onderkant heb voor je tompouce.
Bak ze in 20 minuten goudbruin en laat ze afkoelen.
Mix de kwark samen met het eiwitpoeder tot een gladde massa, gebruik hier eventueel een staafmixer voor.
Doe de 4 gelatineblaadjes in een bakje met koud water, laat dit 10 minuten staan
Schil de mandarijnen en ontpit ze. Doe ze in partjes in een klein steelpannetje en verwarm dit. Met een staafmixer maak je de mandarijnen zo glad mogelijk en zet t weer terug op een laag vuurtje.
Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe bij de mandarijnen. Mix tot de gelatine is opgenomen. Vervolgens schenk je het bij je kwark mengsel. Goed roeren dat alles mooi door elkaar gemengd is en je een oranje gekleurd mengsel krijgt.
Laat dit mengsel minimaal anderhalf uur afkoelen in de koelkast.
Klop de 2 eiwitten samen met het poedersuiker stijf met een staafmixer of keukenmachine. Dit gebruik je als topping op je tompouce
Vouw met bakpapier een puntzak, doe daar het kwarkmengsel in.
Spuit het kwarkmengsel op 1 helft van het afgebakken bladerdeeg. Leg het andere deel erop, dek af met de opgeklopte eiwit!
Eet smakelijk en een hele fijne Koningsdag!