Pasta met pompoen en kipgehakt uit de oven.
Bij de Lidl hadden ze wat nieuws ‘proteïne pasta’. Nou, dat willen wij bij Kr8pt wel uitproberen.
Dus. We gingen weer aan de slag!
Ingrediënten: 
- 1 fles pompoen.
- 1 zakje belegen 30+ kaas.
- 1 bakje zuivelspread light bieslook.
- 1 zak gesneden ui.
- 1 zak high proteïne pasta (Lidl).
- 500gr kipgehakt.
- 1 bouillonblokje kip.
- Extra kruiden zoals knoflook, peper en zout.
Bereiding:
Verwarm de oven op 180gr
Snijd de pompoen in kleine stukken. Verwijder wel de zaadjes.
Breng water aan de kook samen met het bouillonblokje. Voeg de pompoen toe en kook dit in 20min zacht.
Zet een 2e pan water op het vuur en kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Rul ondertussen het kipgehakt met kruiden.
Giet de pasta af.
Giet de pompoen af. Bewaar een klein beetje kookvocht en pureer de pompoen met een staafmixer glad. Voeg de zuivelspread toe aan de pompoen en mix dit tot een gladde massa.
Voeg de pompoenpuree samen met de pasta toe aan het kipgehakt en zorg dat dit goed blend.
Schep het geheel in een ovenschaal. Strooi de kaas eroverheen.
Zet het 30 min in de oven.
Vaak smaakt “proteïne pasta” anders dan gewone pasta. Maar deze pasta is echt een aanrader! geen andere smaak dan de gewone volkorenpasta.
Eet smakelijk!