fbpx Skip to content

Overnight oats met stoof appels en peren.

Overnight oats met stoofappel en peer.

Vandaag is er weer een warmterecord gebroken. In de Bilt werd het vandaag 16,7 graden. Desondanks blijven we bij herfstige recepten met dit keer een ontbijtvariant!

Je hebt er even de tijd en een hele nacht geduld voor nodig.

Ingrediënten:  

Overnight oats:

  • 250ml melk.
  • 50gr havermout.
  • 30gr eiwitpoeder (optie)

Stoofperen/appel:

  • 6 stoofperen
  • 2 grote zoete appels
  • Steranijs
  • 2 kaneelstokken
  • 3 blaadjes laurier
  • 6 kruidnagels
  • Honing
  • 500ml rode wijn of water

Bereiding: 

Schil de stoofperen en de appels. Snijd deze in partjes en verwijder het klokhuis.

Doe een laag honing in een gietijzeren pan. Bak hier de appels en peren 5 a 10 minuten in. Voeg de wijn en alle kruiden toe. Laat dit op een laag vuur minimaal 6u staan.

Overnight oats: 

Gebruik je eiwitpoeder? Maak dan eerst een shake zoals je altijd doet. Vervolgens doe je de havermout erbij. Laat dit de hele nacht wellen in de koelkast.

Zelf eet ik het altijd koud. Maar warm is ook lekker!

Doe in de ochtend de stoofperen bij je overnight oats. Top af met wat extra kaneel.

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?

Share:

DE LAATSTE POSTS

Gerelateerde posts

Bietensap

  Het griepseizoen is helaas weer aangebroken. Wij, de trainers van KR8, en ook onze sporters hebben er al last van gehad. Tijdens de griepgolf

Vegaburger

Een burger gemaakt van zwarte bonen, ui, kruiden en havermout. Zwarte bonen hebben veel voordelen! Ze zitten vol antioxidanten en houden je suikerspiegel in balans.

Wacht niet langer met uitstellen. Wij zijn altijd in voor een bak koffie om te kijken of wij kunnen helpen.