Overnight oats met stoofappel en peer.
Vandaag is er weer een warmterecord gebroken. In de Bilt werd het vandaag 16,7 graden. Desondanks blijven we bij herfstige recepten met dit keer een ontbijtvariant!
Je hebt er even de tijd en een hele nacht geduld voor nodig.
Ingrediënten:
Overnight oats:
- 250ml melk.
- 50gr havermout.
- 30gr eiwitpoeder (optie)
Stoofperen/appel:
- 6 stoofperen
- 2 grote zoete appels
- Steranijs
- 2 kaneelstokken
- 3 blaadjes laurier
- 6 kruidnagels
- Honing
- 500ml rode wijn of water
Bereiding:
Schil de stoofperen en de appels. Snijd deze in partjes en verwijder het klokhuis.
Doe een laag honing in een gietijzeren pan. Bak hier de appels en peren 5 a 10 minuten in. Voeg de wijn en alle kruiden toe. Laat dit op een laag vuur minimaal 6u staan.
Overnight oats:
Gebruik je eiwitpoeder? Maak dan eerst een shake zoals je altijd doet. Vervolgens doe je de havermout erbij. Laat dit de hele nacht wellen in de koelkast.
Zelf eet ik het altijd koud. Maar warm is ook lekker!
Doe in de ochtend de stoofperen bij je overnight oats. Top af met wat extra kaneel.