Gevulde paprika met zilvervliesrijst, kipgehakt, roerbakgroente en een beetje kaas.
de kerstdagen zijn weer voorbij. Oud en Nieuw staat voor de deur. Gerechten met veel groente zijn altijd welkom.
Kip, zilvervliesrijst en veel groente, een ideaal gerecht voor na de feestdagen. Niet te zwaar, makkelijk bereid.
Wat heb je nodig?
Ingrediënten:
- Zak italiaanse roerbakgroente, extra fijn
- 300gr kipgehakt
- 120gr ongekookte zilvervliesrijst
- 2 paprika’s p.p
- 1 tablet groentebouillon
- Kruiden naar keuze
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden, snijd de bovenkant van de paprika af en bak de paprika ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven tot ze heet en zacht zijn.
Zet een pan water op het vuur, kook de rijst 15 minuten in het bouillon blokje gaar.
Begin met en rul bakken van het kipgehakt. Voeg wat kruiden toe naar smaak, ik gebruikte kipkruiden, chiliflakes en een beetje zout.
Wok met een scheutje olijfolie de groente gaar, voeg hierbij de gekookte rijst en het kipgehakt toe, goed mengen.
Vul de paprika’s tot de nok vol, top af met een beetje kaas!
Eet smakelijk