Bananenbrood kennen we allemaal. Maar pindakaasbrood?
Ik ben een echte pindabaas. Ik zag een recept voorbij komen van pindakaasbrood en ik dacht: Dat kan lekkerder, en gezonder.
Pindakaas bevat een lijst met gezonde ingrediënten. Het is dan ook favoriet onder vele sporters en diëtisten door de perfecte verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten.
Pindakaas bevat maar liefst 28% eiwit, en veel onverzadigde vetten (totaal vet 50% waarvan 80% onverzadigd). Verder is het een rijke bron aan voedingsvezels, vitamine E, vitamine B6, magnesium, phosphorus, zink en koper. Een flinke lijst dus!
Wat heb ik gebruikt in dit brood?
- 4 eieren
- 200gr high protein pindakaas
- 150gr 100% pindakaas dadel kaneer ( de pindakaaswinkel)
- bakpoeder
- 50ml amandelmelk ongezoet
- 100gr kwark
- eetlepel honing.
- 1 scoop eiwitpoeder (32gr)
- 100 gr 7 granen vlokken.
- cakevorm
- bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Doe beide soorten pindakaas in een kom en voeg de 4 eieren toe.
Mixen tot er een gladde massa ontstaat. Doe vervolgens alle overige ingredienten in de bol. Mix weer tot er een gladde massa ontstaat en alles goed gemengd is.
Bekleed de cakevorm met bakpapier. Doe het mengsel erin en zet t voor 30 minuten in de oven.
Laat volledig afkoelen.
Er komen ongeveer 12 plakken uit 1 brood.
Voedingswaarde per plak:
Eiwitten: 16,4 gr
Koolhydraten: 9,9gr
Vetten: 16,5
Kcal: 257.