fbpx Skip to content

Pompoen hummus

img
  1. Morgen is het weer 1 september! Dat betekent: pepernoten, geurkaasjes en natuurlijk pompoengerechten!

Dus we beginnen de week met een wat makkelijker pompoenrecept.

Pompoen hummus. 

Ingrediënten:

  • 1 hele pompoen (daar gebruik je een deel van voor de hummus)
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blinkje linzen
  • 1 zakje/blikje kikkererwten
  • peper en zout
  • 1 bouillonblokje (groente)
  • 1 liter water

 

Bereiding:

Snijd de pompoen door midden en haal alle zaden eruit, deze kan je ergens anders voor gebruiken of gewoon weggooien.
Snijd de uien in halve ringen. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes.

Pak een grote pan (het liefst een gietijzeren) doe er een scheutje olie in en bak de knoflookschijfjes samen met de uienringen tot de uien glazig zijn.
Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook.

Als het kookt voeg je de pompoenstukjes erbij, laat dit met de deksel op de pan zo’n 20 a 30 minuten koken op een niet al te hoog vuur.

Spoel de linzen en kikkererwten goed af, doe dit in een staafmixerbeker of blender. voeg peper en zout toe.

Als de pompoen zacht is, schep je 3 grote scheppen pompoen en ui uit de pan, zorg ervoor dat je het water niet mee neemt anders kan je hummus te nat worden.
Voeg dit toe aan je staafmixer/blender. Doe er een scheut olie bij en mix het tot er een gladde massa ontstaat.

Eventueel extra peper en zout toevoegen naar smaak.

Lekker voor op een toast, cracker of op brood.

Waarom linzen als toevoeging voor deze hummus?
Linzen rijk aan vezels en proteïne. Dat is hun grootste bijdrage aan de gezondheid. Verder zitten er veel gezonde mineralen in linzen.
Van linzen kan je ook goed soep maken! Daar binnenkort meer over.

Van alle pompoen die over is maak je soep! Mix het in de pan met de staafmixer tot een gladde massa en je hebt direct een lekkere lunch.

 

Eet smakelijk