Skip to content

Pompoen hummus

  1. Morgen is het weer 1 september! Dat betekent: pepernoten, geurkaasjes en natuurlijk pompoengerechten!

Dus we beginnen de week met een wat makkelijker pompoenrecept.

Pompoen hummus. 

Ingrediënten:

  • 1 hele pompoen (daar gebruik je een deel van voor de hummus)
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blinkje linzen
  • 1 zakje/blikje kikkererwten
  • peper en zout
  • 1 bouillonblokje (groente)
  • 1 liter water

 

Bereiding:

Snijd de pompoen door midden en haal alle zaden eruit, deze kan je ergens anders voor gebruiken of gewoon weggooien.
Snijd de uien in halve ringen. Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes.

Pak een grote pan (het liefst een gietijzeren) doe er een scheutje olie in en bak de knoflookschijfjes samen met de uienringen tot de uien glazig zijn.
Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook.

Als het kookt voeg je de pompoenstukjes erbij, laat dit met de deksel op de pan zo’n 20 a 30 minuten koken op een niet al te hoog vuur.

Spoel de linzen en kikkererwten goed af, doe dit in een staafmixerbeker of blender. voeg peper en zout toe.

Als de pompoen zacht is, schep je 3 grote scheppen pompoen en ui uit de pan, zorg ervoor dat je het water niet mee neemt anders kan je hummus te nat worden.
Voeg dit toe aan je staafmixer/blender. Doe er een scheut olie bij en mix het tot er een gladde massa ontstaat.

Eventueel extra peper en zout toevoegen naar smaak.

Lekker voor op een toast, cracker of op brood.

Waarom linzen als toevoeging voor deze hummus?
Linzen rijk aan vezels en proteïne. Dat is hun grootste bijdrage aan de gezondheid. Verder zitten er veel gezonde mineralen in linzen.
Van linzen kan je ook goed soep maken! Daar binnenkort meer over.

Van alle pompoen die over is maak je soep! Mix het in de pan met de staafmixer tot een gladde massa en je hebt direct een lekkere lunch.

 

Eet smakelijk

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

DE LAATSTE POSTS

Linzensoep

Beste wensen voor 2022! Veel mensen hebben goede voornemens. Een

Erwtensoep

Erwtensoep. Echt Nederlands! Of toch niet? De soep die is

Gerelateerde posts

Groene asperge salade

Het aspergeseizoen is betrekkelijk kort. In Nederland ongeveer twee maanden. De eerste asperges steken in de lente de kop op (afhankelijk van de temperaturen in

Surf en Turf

Bij Grand’ Italia heb je nu ‘Saladepasta’… Bij KR8 waren we benieuwd wat er nou precies anders is aan deze saladepasta dan aan gewone volkorenpasta

Pasta uit de oven.

Pasta met pompoen en kipgehakt uit de oven. Bij de Lidl hadden ze wat nieuws ‘proteïne pasta’. Nou, dat willen wij bij Kr8pt wel uitproberen.

Groentestoof

De herfst is echt begonnen.  De verkleuring van de bladeren aan de bomen, het nattige weer en de kortere dagen maken vaak dat je minder

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?