Skip to content

Pompoen Lasagne

Een heerlijke pompoen lasagne met feta

Heerlijke pompoen lasagne

Als je naar buiten kijkt zie je dat de herfst echt is begonnen. Het regent regelmatig en de bladeren vallen alweer van de bomen. Echter zijn er wel een aantal producten waar je van kunt genieten zoals de pompoen. En deze parel wordt vandaag gebruikt bij deze heerlijke pompoen lasagne. 

 

INGREDIËNTEN

1 oranje pompoen
200 gr feta
500gr kipgehakt
100gr gesneden ui
400gr roerbakgroente.
10/12 lasagnebladeren (ik heb de spinaziebladeren van honig gebruikt)
125ml creme fraiche warme bereiding.
1 Eetlepel pesto (optie)
1 klein blikje (40gr) tomatenpuree
Snufje zout, peper, kaneel

 

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 175 graden
Snijd de pompoen in 4 delen, haal alle pitjes eruit en doe de pompoenstukken +- 30 minuten in de oven. Blijf tussendoor controleren of de pompoen niet te donker word.

Terwijl de pompoen in de oven zit, bak je het gehakt rul in een pan. Voeg daar de eetlepel pesto aan toe.

Roerbak de groente en de ui, voeg het blikje tomatenpuree toe. Voeg dit geheel toe aan het kipgehakt en meng goed door elkaar.

Laat de pompoen ongeveer 10 minuten afkoelen. Haal de schil van de pompoen, doe dit ook echt pas als de pompoen in de oven is geweest, scheelt een hoop werk! Stamp de pompoen fijn samen met de crème fraîche, kaneel, peper, zout. 

Verkruimel 2/3 van het blok feta door de pompoen. Bewaar wat feta voor het afwerken van de lasagne.

Een heerlijke pompoen lasagne boordevol vezels, vitamines en mineralen

Beleg een ovenschaal met 5 á 6 lasagne bladeren, doe eerst een laag kip/groente mengsel, vervolgens een laag pompoen, begin opnieuw. 

Kruimel de overige feta over het laatste pompoenlaagje.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en doe dit 15 minuten in de oven.
Na 15 minuten haal je de folie eraf en doe je de lasagne nog 20 minuten in de oven.

De pompoen lasagne is klaar. Smullen maar!

 

Waarom je meer pompoen moet eten.

De pompoen heeft, naast dat het lekker is, veel gezondheidsvoordelen. Zo bevatten het vlees en de pitten veel antioxidanten, vitamines en mineralen.

Het eten van pompoen bevordert je geheugen en concentratie. Het is namelijk een bron van luteïne wat zorgt voor een verbetering van de cognitieve functies.

Een pompoen bevat weinig calorieën én veel vezels. Een ideale snack wat je een vol gevoel geeft.

De oranje kleur van de pompoen toont aan dat er veel kalium aanwezig is in de vrucht. Kalium helpt bij het verlagen van je bloeddruk, het verminderen van hart- en vaatziektes, verhoogt de botdichtheid, vermindert ontstekingen en gaat het verouderingsproces van je huid tegen.

De vitamine A in de pompoen verlaagt het risico op bepaalde soorten kanker.

De pompoenpitten bevatten tryptofaan en dit helpt bij het aanmaken van serotonine. Dit stofje geeft je een gelukkig gevoel en helpt bij het verbeteren van je nachtrust. 

 

Eet met een gerust hart de pompoen (lasagne)

Zoals je leest is de pompoen een echte superfood. Je kunt hier nog even alle gezondheidsvoordelen lezen. Hopelijk geeft dit je een nog beter gevoel als je binnenkort de pompoen lasagne gaat eten.

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

DE LAATSTE POSTS

Spelt citroencake

Spelt-Citroencake Een cake, zonder boter, met eiwitpoeder en verse nootjes!

Bulk lasagne

Het bulkseizoen komt er weer aan. Bulken, oftewel: spiermassa toevoegen

Ontvang de laatste updates

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bruikbare tips waar jij iets mee kan. 

Gerelateerde posts

Opgerolde wentelteefjes.

Iedereen kent wentelteefjes. Heb je oud brood over? Dan maak je vaak wentelteefjes. Dit recept is gemaakt van vers brood. Blue band brood. Het brood

Falafel voor de sporter

Dit recept komt uit het boek “Eet als een atleet” Voor inspiratie op het gebied van vegetarische gerechten ben ik gaan zoeken in mijn kookboeken.

Chocolade koekjes

Deze koekjes zijn gemaakt zonder bloem, maar met kikkererwten, pindakaas, eiwitpoeder (optie), bakpoeder, vanille extract en vers gebrande pinda’s. Iedereen heeft een cheatday nodig. Wat

Rabarbertaart

Rabarbertaart met dadelspeltbodem   Het is weer rabarbertijd! Rabarber is een wat zuurdere groente die naar mate het seizoen vordert, alleen maar zuurder wordt. Voor

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?