Een lekker vezelrijk ontbijt of tussendoortje.
Dit pompoenbrood bevat noten, zaden en is vegan!
Lijnzaad en chiazaad valt onder de categorie superfoods.
Superfoods zouden door een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en antioxidanten allerlei positieve effecten hebben op de gezondheid. Maar geclaimde gezondheidseffecten van superfoods zijn over het algemeen niet voldoende wetenschappelijk onderbouwd.
Maakt het recept wel erg lekker!
ingrediënten:
- 200gr walnoten/amandelen.
- 80gr chia zaad.
- 150gr lijnzaad.
- 1 theelepel speculaaskruiden.
- 100ml amandelmelk
- 450gr pompoen.
- 1 zakje bakpoeder.
- 10ml olijfolie.
- 2 theelepels cacaopoeder.
- 50gr pompoenpitten.
- 50gr honing.
- snufje zout.
- 150gr havermout.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle zaden en noten in een ovenschaal samen met de speculaaskruiden en een klein beetje honing.
Bak dit in 15 minuten knapperig. Laat volledig afkoelen.
Snijd de pompoen in stukjes en kook deze in ongeveer 20 min gaar.
Pureer de pompoen samen met de honing, cacaopoeder, olie en amandelmelk tot een gladde massa. Voeg ook het bakpoeder toe.
Doe de ingrediënten uit de oven bij de pompoenpuree en voeg al roerend de havermout toe.
Gebruik een cakeblik en bakpapier! Zet het brood voor 60 minuten in de oven. zorg dat de bovenkant is afgedekt voor ded eerste 45 min en verwijden het bakpapier van de bovenkant voor de laatste 15 minuten.
Volledig laten afkoelen.
Eet smakelijk!