Pittig tussendoortje

Pompoensoep met een beetje pit!

Ingrediënten:

1 middelgrote pompoen
3 grote witte uien
1 rode ui
1 rode peper
1 liter boullion van 1 groente tablet en 1 runder tablet.
3 tenen knoflook
Verse gember plakjes
2 laurierbladen
5 bolletjes pimet fijngestampt.
Magere franse kwark (optie)
Koriander (optie)

Wat heb je nodig?

Grote pan en een staafmixer.

 

Bereiding:

Snijd de knoflook in dunne plakjes en de uien in halve ringen.
Doe een scheut olie in een grote pan (gietijzer)
Bak hierin de schijfjes knoflook 2 minuten. Snijd de rode peper doormidden en haal alle zaadjes eruit. Snijd deze in kleine stukjes.
Snijd met een dunschiller 5 tot 10 plakjes gember, voeg ze samen met de uien en de toe aan de pan.
Bak de uien tot ze glazig zijn.
Spoel de pompoen af, je hoeft m niet te schillen. Snijd de pompoen door de helft en verwijder alle zaadjes. Snijd de pompoen in kleine blokjes.
Is de pompoen lastig te snijden?
Doe ‘m doorgesneden ongeveer 30 sec in de magnetron, dan word die zachter. Niet een hele pompoen in de magnetron stoppen, dan kan die exploderen!

Voeg de liter boullion toe aan de ui en breng aan de kook.

Voeg de pompoen, laurier en piment toe aan de pan. Draai het vuur laag en laat 3 kwartier pruttelen met de deksel erop.

Haal de laurierblaadjes uit de pan, pureer de rest tot een gladde massa

Top de soep af met een beetje kwark en koriander.

Eet smakelijk!

Pittige Pompoensoep 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *