fbpx Skip to content

Kip spinazie Quesadilla

img

Lunchen, iets wat we allemaal doen.

Ik eet zelf graag altijd een eiwitrijke lunch, aangezien ik zelf veel train, moet ik mijn eiwitten goed binnen krijgen. 
Spinazie, daar word je sterk van! Tenminste, als we Popeye mogen geloven. Spinazie is een populaire groente in ons land en wordt het hele jaar door gegeten.

Spinazie is een bladgewas uit de amarantenfamilie. De groente is een oude soort die oorspronkelijk uit Perzië komt. Spinazie werd bekend als laxeermiddel, dankzij het vrij hoge oxaalzuurgehalte. Pas later stond de groente ook in de belangstelling als voedingsmiddel.

Nou is de combinatie kip met spinazie altijd een goed idee. Dit keer heb ik er een quesadilla van gemaakt.

Maar hoe?

Ingredienten:

1 wrap (ik gebruikte santa maria volkoren)
1 zak roerbakspinazie
1 plak extra belegen kaas
1 kipfilet
1 teentje knoflook
125ml demi creme fraishe
Peper en zout.

Bereiding.

 

Snijd de kipfilet in dunne reepjes, en de teen knoflook in dunne plakjes, meng dit samen met een scheutje olie, peper en zout in een kom en laat ongeveer 30 min inwerken.
Roerbak de kip tot die gaar is.

Haal de kip eruit en roerbak de spinazie tot die helemaal geslonken is.
Voeg de kip toe en bak nog 5 min mee met de spinazie.

Doe het spinaziemengsel in een bowl en voeg de demi creme fraishe toe.
Doe de wrap in een voorverwarmde koekenpan, voeg het spinaziemengsel toe samen met de kaas, vouw dubbel en draai na een paar minuten om.
Eet smakelijk.