fbpx Skip to content

Quiche

IMG

Spinazie zoete aardappel quiche.

Vegetarisch, makkelijk en voedzaam!

Deze quiche is easy to make, je heb er wel geduld voor nodig want het duurt even voor het klaar is.

Ingrediënten:

  • 3 zoete aardappels
  • 1 rolletje geitenkaas
  • 1 zak bladspinazie
  • 4 eieren
  • Peper, zout, chili vlokken en olijfolie
  • Verse knoflook
  • Semi zongedroogde tomaten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190gr.

Prik gaatjes in de zoete aardappel en doe deze 1 minuut in de magnetron. Zo zijn ze makkelijk snijdbaar.
Snijd de zoete aardappel in plakken van een centimeter.

Doe de plakjes in een bowl, voeg peper, zout, knoflook, chili vlokken (optie) en olijfolie toe. Goed mengen.
Maak een bodem van de zoete aardappelschijfjes en doe dit 20 min in de voorverwarmde oven.

Snijd de bladspinazie in kleine stukjes.

Mix de eieren met extra peper en zout los.

Verdeel het fijngesneden spinazie samen met de semi gedroogde tomaten over de zoete aardappelbodel. Giet het losgeklopte ei eroverheen. Top af met verkruimelde geitenkaas.

Doe dit 30 tot 40 minuten in de oven. Het midden moet volledig gestold zijn.

Eet smakelijk