fbpx Skip to content

Rabarbertaart

Rabarbertaart met dadelspeltbodem  

Het is weer rabarbertijd! Rabarber is een wat zuurdere groente die naar mate het seizoen vordert, alleen maar zuurder wordt. Voor dit recept heb ik gekookte rabarber gebruikt.

Je snijd de rabarber in stukken van ongeveer 2cm, doe dit in een pan met dikke boden en een klein beetje water. 
Blijven roeren tot alles uit elkaar gevallen is en je dus een rabarbercompote heb gemaakt. Doe er naar smaak zoetstof bij.

Voor mijn recept heb ik gebruikt;

Taart:

  • 300gr verse rabarber
  • 150gr zelfrijzend bakmeel
  • 100gr speltvlokken
  • Aardbeien
  • Lijnzaad
  • 3 eieren

Bodem:

  • 150 gram dadels, ontpit en in kleine stukjes
  • 150gr speltvlokken

Topping:

  • philadelphia light
  • Verse aardbeien
  • Vanille extract

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Taart:

Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar, snijd de aardbeien in stukjes en voeg ze toe aan het beslag.
Bekleed een springvorm met bakpapier. Bak de taart ongeveer 40 a 45 min in de oven. Let op, de bodem hoef je niet te bakken, die voeg je later toe.

Bodem:

Snijd de dadels in kleine stukjes, meng dit samen met de speltvlokken tot een plakkerige bal.

Doe de bal tussen 2 vellen bakpapier. Gebruik een deegroller om er een mooie platte bodem van te rollen. Heb je dit gedaan, laat de bodem in de koelkast tot de taart afgebakken en afgekoeld is.

Topping:

Mix de Philadelphia samen met het vanille aroma tot een glad mengsel. Zorg dat de Philadelphia een beetje op kamertempratuur is, dan is die beter smeerbaar.

Finishing taart:

Haal de taart uit de springvorm.
Smeer de bovenkant van de taart ligt in met Philadelphia. Plaats de losse bodem op de bovenkant en draaide taart om.
Smeer de rest van de Philadelphia op de taart. Decoreer met aardbei of fruit naar keus.

Eet smakelijk!

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?

Share:

DE LAATSTE POSTS

Linzensoep

Beste wensen voor 2022! Veel mensen hebben goede voornemens. Een

Erwtensoep

Erwtensoep. Echt Nederlands! Of toch niet? De soep die is

Gerelateerde posts

Kippotje met basmati rijst

Bij dit recept maakt de rijst het gerecht! Basmati rijst neemt water op tijdens het koken. Je kan de rijst zo plakkerig maken als dat

Rabarbertaart

Rabarbertaart met dadelspeltbodem   Het is weer rabarbertijd! Rabarber is een wat zuurdere groente die naar mate het seizoen vordert, alleen maar zuurder wordt. Voor

Chocolade koekjes

Deze koekjes zijn gemaakt zonder bloem, maar met kikkererwten, pindakaas, eiwitpoeder (optie), bakpoeder, vanille extract en vers gebrande pinda’s. Iedereen heeft een cheatday nodig. Wat

Zelfgemaakte Granola

Zelfgemaakte granola

Zelfgemaakte granola smaakt altijd beter! Wil jij graag iets knapperigs door je kwark? Of gewoon een goed gevuld ontbijt? Ingrediënten: 150gr 7 granen vlokken 50gr

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?