Skip to content

Rabarbertaart

Rabarbertaart met dadelspeltbodem  

Het is weer rabarbertijd! Rabarber is een wat zuurdere groente die naar mate het seizoen vordert, alleen maar zuurder wordt. Voor dit recept heb ik gekookte rabarber gebruikt.

Je snijd de rabarber in stukken van ongeveer 2cm, doe dit in een pan met dikke boden en een klein beetje water. 
Blijven roeren tot alles uit elkaar gevallen is en je dus een rabarbercompote heb gemaakt. Doe er naar smaak zoetstof bij.

Voor mijn recept heb ik gebruikt;

Taart:

  • 300gr verse rabarber
  • 150gr zelfrijzend bakmeel
  • 100gr speltvlokken
  • Aardbeien
  • Lijnzaad
  • 3 eieren

Bodem:

  • 150 gram dadels, ontpit en in kleine stukjes
  • 150gr speltvlokken

Topping:

  • philadelphia light
  • Verse aardbeien
  • Vanille extract

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Taart:

Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar, snijd de aardbeien in stukjes en voeg ze toe aan het beslag.
Bekleed een springvorm met bakpapier. Bak de taart ongeveer 40 a 45 min in de oven. Let op, de bodem hoef je niet te bakken, die voeg je later toe.

Bodem:

Snijd de dadels in kleine stukjes, meng dit samen met de speltvlokken tot een plakkerige bal.

Doe de bal tussen 2 vellen bakpapier. Gebruik een deegroller om er een mooie platte bodem van te rollen. Heb je dit gedaan, laat de bodem in de koelkast tot de taart afgebakken en afgekoeld is.

Topping:

Mix de Philadelphia samen met het vanille aroma tot een glad mengsel. Zorg dat de Philadelphia een beetje op kamertempratuur is, dan is die beter smeerbaar.

Finishing taart:

Haal de taart uit de springvorm.
Smeer de bovenkant van de taart ligt in met Philadelphia. Plaats de losse bodem op de bovenkant en draaide taart om.
Smeer de rest van de Philadelphia op de taart. Decoreer met aardbei of fruit naar keus.

Eet smakelijk!

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

DE LAATSTE POSTS

Chocolade koekjes

Deze koekjes zijn gemaakt zonder bloem, maar met kikkererwten, pindakaas,

Quiche

Spinazie zoete aardappel quiche. Vegetarisch, makkelijk en voedzaam! Deze quiche

Surf en Turf

Bij Grand’ Italia heb je nu ‘Saladepasta’… Bij KR8 waren

Ontvang de laatste updates

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bruikbare tips waar jij iets mee kan. 

Gerelateerde posts

Koffiemoment

Koffiemoment   Een tussendoortje, die je moet inplannen, voor bij de koffie. Dit tussendoortje met bladerdeeg en blauwe bessen is een lekkere cheat voor bij

Zoete aardappel salade.

De zoete aardappel is een plant uit de windefamilie. De zoete aardappel heeft een inuline houdende knol, een verdikking van de wortels. Hij staat op

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?