Runderstoof met pompoen en spruiten.
Ondanks dat het vandaag de warmste novemberdag ooit is, is een stoofpotje in de herfst altijd een goed idee.
Spruiten met pompoen stoven had ik nog nooit gedaan. Maar! Het is echt heel lekker!
Ingrediënten: 
- 1 fles rode wijn.
- 1 grote runderriblap.
- 1 zak spruiten.
- 1 hele pompoen.
- 3 grote gele uien, in halve ringen.
- 6 kruidnagels.
- 2 laurierbladeren.
- Tijm.
- Peper en zout.
- 3 tenen knoflook
- Handje walnoten
Bereiding:
Begin met peper en zout strooien aan beide kanten van het vlees.
Doe een beetje roomboter in een grote pan. Schroei het vlees aan beide kanten dicht.
Haal het vlees uit de pan, bak de uien en knoflook goudbruin.
Leg het vlees erop.
Voeg de
kruidnagel samen met de hele fles rode wijn toe.
Spoel de pompoen af, deze hoef je niet te schillen. Maak de spruiten schoon.
Leg dit bovenop het vlees samen met tijm, de walnoten en laurierblad.
Laat minimaal 3,5uur op een laag vuurtje stoven.
Lekker met aardappel gratin!
Eet smakelijk!