Skip to content

Runderstoof met pompoen en spruiten

Runderstoof met pompoen en spruiten.

Ondanks dat het vandaag de warmste novemberdag ooit is, is een stoofpotje in de herfst altijd een goed idee.
Spruiten met pompoen stoven had ik nog nooit gedaan. Maar! Het is echt heel lekker!

Ingrediënten:

  • 1 fles rode wijn.
  • 1 grote runderriblap.
  • 1 zak spruiten.
  • 1 hele pompoen.
  • 3 grote gele uien, in halve ringen.
  • 6 kruidnagels.
  • 2 laurierbladeren.
  • Tijm.
  • Peper en zout.
  • 3 tenen knoflook
  • Handje walnoten

Bereiding:

Begin met peper en zout strooien aan beide kanten van het vlees.

Doe een beetje roomboter in een grote pan. Schroei het vlees aan beide kanten dicht.
Haal het vlees uit de pan, bak de uien en knoflook goudbruin.
Leg het vlees erop.

Voeg de 

kruidnagel samen met de hele fles rode wijn toe.

Spoel de pompoen af, deze hoef je niet te schillen. Maak de spruiten schoon.
Leg dit bovenop het vlees samen met tijm, de walnoten en laurierblad.

Laat minimaal 3,5uur op een laag vuurtje stoven.

Lekker met aardappel gratin!

 

Eet smakelijk!

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

DE LAATSTE POSTS

Easy lunch

Easy lunch. Lunchen hoeft niet saai te zijn! Net als

taartontbijt

Taartontbijt. Onze sporter Jacyntha kwam met het ultieme kwarktaart ontbijt!

Ontvang de laatste updates

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bruikbare tips waar jij iets mee kan. 

Gerelateerde posts

Spinazietaart.

Taart! Maar dan wel hartig, met veel groente en kip Spinazietaart is bij mij thuis al jaren een favoriet. Van de versie met veel kaas

Indian Summer

Deze week krijgen we een Indian Summer! Tijdens deze warme dagen is het lekker om iets fris te eten. Zoals een salade of een goede

Eiwitrijke kwarktaart

Een taart die je kan eten als: ontbijt Lunch Pre workout Post workout Gewoon tussendoor Toetje   Beter bestaat niet!   Wat gebruikte ik voor

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?