fbpx Skip to content

Spinazietaart.

img

Taart! Maar dan wel hartig, met veel groente en kip

Spinazietaart is bij mij thuis al jaren een favoriet. Van de versie met veel kaas en weinig groente, naar een verantwoorde, eiwitrijke versie.
Het is een makkelijk gerecht, die je binnen een uur op tafel hebt zonder daar zelf al te veel moeite voor te hoeven doen.

Wat gebruikte ik in dit recept?

  • 450gr fijngehakte spinazie (diepvries)
  • 600gr kipfilet blokjes, wel zelf garneren naar smaak.
  • 200gr roerbakgroente
  • 6 eieren.
  • alle roosjes van 1 stronk broccoli
  • 200gr feta
  • 1 pak hartige taartdeeg van koopmans.

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ontdooi de spinazie in een pan. Is de spinazie helemaal ontdooit? Doe dan de roerbakgroente erbij.
Snijd de roosjes van de broccoli en giet er kokend water overheen, dat ze echt net niet meer rauw zijn.
Voeg dit bij de spinazie en roerbakgroente.

Roerbak de kip tot die helemaal gaar is.

Meng de kip, alle groentes in een grote bak goed door elkaar, Brokkel de feta er doorheen.
Klop de 6 eieren samen los en voeg toe aan het mengsen.

Bekleed een springvorm met het hartige taartdeeg. zorg dat je een goede vorm heb die niet kan gaan lekken.

Doe het mengsel in de springvorm, dek af met de overige vellen deeg, is je deeg op? dan laat je de bovenkant vrij.

Zet dit 30 a 40 minuten in de oven.

Eet smakelijk!