Skip to content

Spinazietaart.

Taart! Maar dan wel hartig, met veel groente en kip

Spinazietaart is bij mij thuis al jaren een favoriet. Van de versie met veel kaas en weinig groente, naar een verantwoorde, eiwitrijke versie.
Het is een makkelijk gerecht, die je binnen een uur op tafel hebt zonder daar zelf al te veel moeite voor te hoeven doen.

Wat gebruikte ik in dit recept?

  • 450gr fijngehakte spinazie (diepvries)
  • 600gr kipfilet blokjes, wel zelf garneren naar smaak.
  • 200gr roerbakgroente
  • 6 eieren.
  • alle roosjes van 1 stronk broccoli
  • 200gr feta
  • 1 pak hartige taartdeeg van koopmans.

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Ontdooi de spinazie in een pan. Is de spinazie helemaal ontdooit? Doe dan de roerbakgroente erbij.
Snijd de roosjes van de broccoli en giet er kokend water overheen, dat ze echt net niet meer rauw zijn.
Voeg dit bij de spinazie en roerbakgroente.

Roerbak de kip tot die helemaal gaar is.

Meng de kip, alle groentes in een grote bak goed door elkaar, Brokkel de feta er doorheen.
Klop de 6 eieren samen los en voeg toe aan het mengsen.

Bekleed een springvorm met het hartige taartdeeg. zorg dat je een goede vorm heb die niet kan gaan lekken.

Doe het mengsel in de springvorm, dek af met de overige vellen deeg, is je deeg op? dan laat je de bovenkant vrij.

Zet dit 30 a 40 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

DE LAATSTE POSTS

Chocolade koekjes

Deze koekjes zijn gemaakt zonder bloem, maar met kikkererwten, pindakaas,

Quiche

Spinazie zoete aardappel quiche. Vegetarisch, makkelijk en voedzaam! Deze quiche

Surf en Turf

Bij Grand’ Italia heb je nu ‘Saladepasta’… Bij KR8 waren

Ontvang de laatste updates

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bruikbare tips waar jij iets mee kan. 

Gerelateerde posts

Indian Summer

Deze week krijgen we een Indian Summer! Tijdens deze warme dagen is het lekker om iets fris te eten. Zoals een salade of een goede

Rabarbertaart

Rabarbertaart met dadelspeltbodem   Het is weer rabarbertijd! Rabarber is een wat zuurdere groente die naar mate het seizoen vordert, alleen maar zuurder wordt. Voor

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?