fbpx Skip to content

Vega flatbread pizza

IMG

Vega flatbread pizza.

Het eten van minder vlees is beter voor je gezondheid en het milieu. Door minder vlees te eten en dit vaker te vervangen door groente, peulvruchten en noten verlaag je het risico op verschillende ziekten. Minder vlees eten leidt ook tot minder uitstoot van broeikasgassen, waardoor het milieu minder wordt belast.

Dus vandaag een vega recept!

Ingrediënten:

  • halve aubergine, in plakjes.
  • Halve courgette, in plakjes in de lengte.
  • Handje cherry tomaatjes.
  • Halve bol mozzarella.
  • 50gr feta.
  • Gegrilde paprika.
  • Peper, zout, knoflook kruiden.

Begin met de plakjes aubergine en courgette. Besprenkel deze met wat olijfolie, peper, zout en knoflookkruiden. Doe dit 10 minuten in een voorverwarmde oven.

Ondertussen kan je een begin maken met de flatbread.

De cherry tomaatjes heb ik uiteindelijk gebruikt als saus. Dus even in de blender, opwarmen in een klein steelpannetje. Klein beetje maizena erbij zodat het wat dikker werd.

Daarna begon ik de flatbread met een laagje tomatensaus. Verdeel de mozzarella.
Als de aubergine en courgette licht verkleurd zijn kan je deze op de flatbread leggen samen met de gegrilde paprika.

Brokkel de feta over het geheel en zet nog 20 minuten in de oven.
Zo heb je super snel een makkelijk en lekker gerecht op tafel!

Eet smakelijk!

Dit was de pizza voordat die de oven in ging.

Je bent er bijna 80%

Ontgrendel jouw gratis

Try-Out (2 weken)

Wil jij resultaat boeken door te trainen met jouw deskundige trainer? Je zit nog nergens aan vast, maar kunt wel ervaren hoe het werkt.