Skip to content

Wat je moet doen als je maar NIET afvalt!

Wordpress Headers

Obsessief gewichtsverlies

Wat ik als trainer meemaak is dat mensen MOETEN afvallen. Als dit niet gebeurt, word men alleen maar strenger en obsessiever, wat nog meer stress/angst creëert. De weegschaal bepaald letterlijk hoe men zich voelt. Gewichtsverlies zou eigenlijk niet het doel mogen zijn, maar “het gezonder worden als persoonlijkheid zijnde.” Daarnaast een weegschaal zegt NIKS, het zegt niet waar die ene kilo uit bestaat, spier, vocht, vet iets anders?

Je onderbewustzijn bezit alle kennis om je te genezen en dus ook af te laten vallen. Alleen bewuste gedachtes en overtuigingen blokkeren dit proces. Je onderbewustzijn kan je van griep, blessures en wonden genezen. Waarom zou je onderbewustzijn je dan ook niet kunnen laten afvallen?

Val je maar niet af ondanks veel sporten en gezond eten of bereik je steeds je doelen maar niet? Het antwoord: Jouw eigen overtuigingen zitten hierbij in de weg. Jouw lichaam is de afspiegeling van de ziekte. De ziekte zelf zit binnen in jou. Hier is dus de les om jou overtuigingen van bepaalde aspecten in het leven te veranderen. Deze overtuigingen worden vaak gevoed door stress vanuit werk, relatieproblematiek of traumatische ervaringen zoals pesten.

Hierbij is het zaak deze gedachtes en overtuigingen te veranderen en minderen. Dit kan o.a. door positieve draai aan je gedachtegang te geven, je hart te luchten bij mensen die je vertrouwt en meer te complimenteren of te glimlachen. Geregeld voer ik zeer intense coaching gesprekken i.p.v. te gaan trainen, omdat ik het belangrijk vind dat mensen ook hun brein trainen. Jij ZELF hebt altijd invloed op gedachtes als gevoelens en onze gedachtes zijn krachtig genoeg om onze eigen lichamen te transformeren.

Geschreven door KR8 coach Mats