Zalm met cranberry saus.
Zalm is op verschillende manieren te bereiden. Nu had ik de combi met cranberries nog niet geprobeerd.
Via de moeder van Luno kreeg ik een tip hoe je cranberry saus kan maken. Nou, super bedankt, want hij is goed gelukt!
Hoe heb ik dit recept gemaakt en welke ingrediënten heb ik gebruikt?
Ingrediënten:
- 1 bak verse cranberries.
- 5 kruidnagels.
- Kaneel.
- 50gr honing.
- 2 laurier bladeren.
- 150ml water of rode wijn.
- 1 stuk verse zalm (250gr voor 2pers)
- Dille.
- 1 citroen.
- Broccoli of andere groente naar keuze.
- Eventueel volkorenpasta of aardappelpuree.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe in een steelpan de wijn, kaneel, cranberries, honing en kruidnagel.
Laat op een laag pitje rustig inkoken. Regelmatig roeren.
Bedek de zalm met wat olie, dille, schijfjes citroen en laurierblad. Leg de zalm in aluminiumfolie en maak dit dicht.
Zet de zalm 30 minuten in de oven.
Ondertussen bereid je de groente. In mijn geval broccoli.
Gekookt in groentebouillon. Voor net even die extra smaak.
Optie: serveer met aardappelpuree of pasta.
Misschien lekker voor de kerst?