Doordat ik corona heb gehad, proef ik nog steeds niks. Daardoor is het proeven van mijn eigen gerechten onmogelijk.
Maar! Ik kook gewoon door. De jongens zijn over het algemeen mijn proefkonijnen. Maar deze keer liet ik een vriendin proeven. En, het is goedgekeurd.
Wat is het? Een soort stoofpotje met zwarte bonen, mager gehakt en zoete aardappel!
Ingrediënten:
- 2 grote zoete aardappels, in partjes.
- 1 blik zwarte bonen.
- 250gr mager rundergehakt.
- Verse knoflook, geperst.
- 125ml crème fraîche light.
- 1 bakje kastanje champignons, in plakjes.
- 2 uien, in snippers.
- Sap van een halve citroen.
- 1 blik gepelde tomaten.
- 1 pakje gezeefde tomaten.
- Koriander.
- Peper en zout.
- 150ml water
Bereiding:
Gebruik een stevige pan.
Zoals een La Crueset.
Bak het gehakt met peper, zout en knoflook rul gaar. Schep het uit de pan en bak in het gehaktvocht de uien en champignons tot de ui glazig ziet. Doe de afgespoelde zwarte bonen erbij en bak dit 5 minuten mee.
Voeg het gehakt, de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten toe. Daarop leg je de zoete aardappel. Voeg het water toe en roer dit goed door elkaar. Zet het vuur laag en laat met de deksel het hele mengsel 3 kwartier zachtjes pruttelen. Dan is de zoete aardappel gaat en het vocht wat je extra heb toegevoegd deels ingekookt.
Meng in de tussentijd de citroen samen met de crème fraîche tot een gladde massa.
Serveer dit samen met de koriander op het gerecht!
Eet smakelijk!