Skip to content

Zomerstamppot met andijvie, feta en zoete aardappel

Zomerstamppot.

 

Wist je dat andijviestamppot een zomerstamppot is? 
Iedereen kent de standaard stamppot, aardappel andijvie en spekjes.

Ik wilde hier even een frisse en gezondere twist aan geven.  

Ingrediënten.

    • Andijvie
    • Azijn
    • Kalkoenspekjes
    • Peper/zout
    • Zoete aardappel
    • Feta
    • Bloemkool

 

Bereiding:

Schil de zoete aardappel en halveer ze en
doe deze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Bak de kalkoenspekjes uit.

Kook de bloemkool 12 tot 15 minuten in een boullionblokje. Giet af en stamp dit fijn met een stamper.

 

Haal de zoete aardappel uit de oven en snijd dit in kleine blokjes, dit bak je vervolgens in een klein beetje olie nog extra af.

Voeg de bloemkool bij de zoete aardappel en bak nog 5 minuten verder, regelmatig omscheppen.

Verbrokkel de feta en voeg toe.

Als laatst voeg je de rauwe andijvie toe.

Peper, zout een fleugje azijn naar smaak.

Eet smakelijk!

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp

DE LAATSTE POSTS

Easy lunch

Easy lunch. Lunchen hoeft niet saai te zijn! Net als

taartontbijt

Taartontbijt. Onze sporter Jacyntha kwam met het ultieme kwarktaart ontbijt!

Ontvang de laatste updates

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bruikbare tips waar jij iets mee kan. 

Gerelateerde posts

Brownie

Een eiwitrijke snack, met chocolade! Chocolade, er zijn maar weinig mensen die het niet lekker vinden. Voor dit recept heb ik cacaopoeder gebruikt, maar ook

Rabarbertaart

Rabarbertaart met dadelspeltbodem   Het is weer rabarbertijd! Rabarber is een wat zuurdere groente die naar mate het seizoen vordert, alleen maar zuurder wordt. Voor

Ben jij klaar voor de begeleiding die jij verdient?