Zomerstamppot.
Wist je dat andijviestamppot een zomerstamppot is?
Iedereen kent de standaard stamppot, aardappel andijvie en spekjes.
Ik wilde hier even een frisse en gezondere twist aan geven.
Ingrediënten.
- Andijvie
- Azijn
- Kalkoenspekjes
- Peper/zout
- Zoete aardappel
- Feta
- Bloemkool
Bereiding:
Schil de zoete aardappel en halveer ze en
doe deze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Bak de kalkoenspekjes uit.
Kook de bloemkool 12 tot 15 minuten in een boullionblokje. Giet af en stamp dit fijn met een stamper.
Haal de zoete aardappel uit de oven en snijd dit in kleine blokjes, dit bak je vervolgens in een klein beetje olie nog extra af.
Voeg de bloemkool bij de zoete aardappel en bak nog 5 minuten verder, regelmatig omscheppen.
Verbrokkel de feta en voeg toe.
Als laatst voeg je de rauwe andijvie toe.
Peper, zout een fleugje azijn naar smaak.
Eet smakelijk!